El Club Nàutic Cambrils es suma als actes d’homenatge en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

L’espai de davant de les instal•lacions del Club Nàutic Cambrils s’ha convertit aquest matí en l’espai de record de les víctimes i familiars dels atemptats terroristes que es van produir a Cambrils i Barcelona l’agost de l’any passat. L’Ajuntament ha organitzat un acte institucional en el que s’ha inaugurat el Memorial per la Pau com a homenatge a aquells ciutadans que el 17 d’agost de 2017, ara fa un any, van perdre la vida o van resultat ferits en l’atac terrorista.

L’acte que s’ha celebrat en un entorn de silenci i respecte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats. Ha inaugurat l’acte l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que ha tingut unes paraules de record per les víctimes i ha volgut transmetre un missatge de pau i solidaritat amb tots aquells que van patir de forma directa o indirecta l’atemptat. Mendoza, també ha volgut tenir un sentit record per aquelles institucions i cossos de seguretat i emergències que van viure en primera persona aquell fatídic incident.

Acte seguit s’ ha descobert el Memorial per la Pau, una colom de la pau, en el que cada una de les institucions, cossos de seguretat i entitats participants hi ha dipositat flors blanques com a ofrenes en record de les víctimes . Entre els assistents destaquen la presència del president de la Generalitat, Joaquim Torra, el vicepresident del Parlament Josep Costa, la consellera de presidència, Elsa Artadi, o altres membres del govern de la Generalitat com Pere Aragonès, Damià Calvet o Miquel Buch. Per part del Govern Espanyol, ha estat present la Ministra d’Administracions Públiques, Meritxell Batet, la Ministra d’Industria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto entre molts altres. Els cossos de seguretat i emergències, els familiars de les víctimes i els representants de totes les comunitats religioses també han estat presents a l’acte. Les entitats del municipi, i el Club Nàutic Cambrils ha participat també en l’ofrena de flors en record a les víctimes i familiars. El President en Funcions Joan Ramon Guillén i la gerent del Club, Jordina Gallinat han estat els encarregats de fer l’ofrena floral per part del Club.

Amb aquesta ofrena, el Club Nàutic de Cambrils, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les víctimes de l’atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils. Un cop més, lamentem profundament les morts causades.

Avui els nostres pensaments han estat amb tots els afectats. Un atemptat que va succeir al costat del Club Nàutic i que encara ens manté commocionats i amb el cor encongit. Des del Club Nàutic Cambrils reafirmem la nostra condemna del terrorisme i de la violència en qualsevol de les seves manifestacions, i ens sumem al clam de la societat en favor de la pau i la llibertat.

Apelem, una vegada més, als valors de la pau, la tolerància, el respecte i el diàleg, uns valors estretament lligats al nostre Club. Avui, més que mai, hem de dir ben alt que Cambrils és una terra de pau i d’acollida, com es pot llegir a la inscripció que figura en el Memorial acabat d’inaugurar al davant del Club Nàutic Cambrils.

Facebook Comments

Deixa un comentari