El Club participarà en un projecte d’investigació per la millora de la salut psicosocial dels esportistes

Premsa Club Nàutic

, ¡, Social

El Club Nàutic de Cambrils ha arribat a un acord per col·laborar en un projecte d’investigació a nivell estatal impulsat per la Universitat de Sevilla (en col·laboració amb la Universitat de Zaragoza) i en el marc del Grupo de Investigación Actividad Física, Salud y Deporte de la Universidad de Pablo de Olavide.

Sota el nom Actividad física, deporte y salud psicosocial en adolescentes: ansiedad, depresión, trastornos alimenticios, adicción al ejercicio, calidad de sueño y calidad de vida, el projecte està emmarcat en l’àmbit epidemiològic i s’establirà com a mostra representativa a tots els esportistes entre 11 i 19 anys de totes les federacions espanyoles. Els participants en el projecte seran una mostra representativa de tots els esportistes adolescents que competeixen en la máxima categoría nacional de totes les modalitats incloses en el programa esportiu dels JJOO d’estiu.

El Club Nàutic Cambrils ha fet arribar la proposta de col·laboració als regatistes que nascuts entre el 1997 i el 2006 hagin participat en regates a nivell nacional com poden ser els campionats d’Espanya, copes d’Espanya o la regata Optimist de Gijón.

Els resultats del projecte prometen ser d’interès des d’una perspectiva de salut pública i es faran arribar a cadascuna de les institucions participants, a banda de publicar-se en revistes especialitzades a nivell internacional.

Pel Club Nàutic Cambrils és tot un honor poder participar en un projecte que te com a objectiu indagar en la salut psicosocial dels adolescents i poder recollir dades per tal d’avançar en un aspecte tan important per la salut dels nostres esportistes.

Facebook Comments

Deixa un comentari