Cronologia del projecte de remodelació del Club

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

El proper mes de febrer es compliran 5 mesos de l’inici de les obres de remodelació del Club Nàutic Cambrils. A dia d’avui els canvis que han suposat aquests gairebé cinc mesos de treballs són més que evidents i la nova imatge del Club comença a fer-se visible. Les obres evolucionen a bon ritme i sense cap contratemps i està previst que el proper 15 de juny la 1a i la 2a fase del projecte (que consta de 3), tal i com es va preveure en el calendari d’obres, quedi finalitzada.

Tot i així el projecte d’obres de remodelació va començar a prendre forma bastant abans.

Tot va començar amb una etapa molt intensa d’elaboració del Document que donava resposta a les necessitats dels socis i usuaris del nostre Club, a les necessitats que ens presentava Ports de la Generalitat, als nostres veïns de Port, Confraria de Pescadors de Cambrils i al municipi. Treballant amb cura, amb el consens i aportacions de tots vam aconseguir acabar el nostre projecte.
Finalment en data 14/08/2018 Ports de la Generalitat emet l’informe “Aprovació definitiva del projecte constructiu de les actuacions per a l’actualització, Adequació i millora de la dàrsena esportiva i instal•lacions complementàries del Port de Cambrils”, amb la corresponent resolució del President de Ports de la Generalitat”.

Destacar també que en el tràmit d’informació pública, efectuat mitjançant la publicació al DOGC número 7610 de data 02.05.18 i la web de Ports de la Generalitat, no es va presentar cap al•legació. En el tràmit d’informació oficial es va demanar informació als següents organismes:
• Ajuntament de Cambrils
• Empresa i Coneixement
• Confraria de Pescadors de Cambrils
• Capitania Marítima de Tarragona

A partir d’aquest moment comencem la publicació i la licitació de les obres on un gran nombre d’empreses van voler optar al concurs.
La mesa d’avaluació, que es va construir per analitzar cada una de les ofertes tècniques presentades estava formada per cinc enginyers de Canals, Camins i Port independents. Van analitzar la gran varietat de projectes que es van presentar, corroborant que tots eren d’una gran qualitat tècnica.
El 27 de juliol es van adjudicar les obres. L’empresa guanyadora del concurs va ser la UTE Arnó-Trans Maber S.L.

L’adjudicació de les obres es va fer sota la figura del concurs públic, un sistema innovador en el sector tenint en compte que el Club Nàutic Cambrils és una entitat privada. Tots els agents implicats , tant Ports de la Generalitat com el Club Nàutic Cambrils es van sentir molt còmodes amb el procés. Des del Club es va apostar per aquesta fórmula ja que donava les garanties necessàries i responia a les necessitats dels socis.

Les bases del concurs es van establir des d’un punt de vista tècnic pel Col•legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i avaluades pels cinc enginyers de Camins, Canals i Ports independents. A cada proposta se li va assignar una puntuació, tant a la part tècnica com a la part econòmica.

L’objectiu final del Club era que el procés d’adjudicació de les obres fos el més transparent possible i que es poguessin recollir ofertes d’un alt valor tècnic que fossin garantia d’una molt bona execució del projecte.

Finalment el mes de setembre es posava la 1a pedra, donant així el tret de sortida al gran projecte de remodelació del Club i les màquines començaven a treballar els primers dies del mes d’octubre.

En pocs dies es finalitzarà el passeig de Llevant, element integrador Port-ciutat.

Un altre dels aspectes que eren primordials pel Club, era mantenir als socis informats de tot el procés del projecte. Per aquest motiu es manté al dia als socis de les constants actualitzacions de les obres. En aquest sentit, cada 15 dies s’elaboren informes sobre les obres que es publiquen al magazine digital del Club, amb informació tècnica i imatges sobre l’evolució dels treballs. Aquesta informació no només està disponible pels socis sinó que és oberta a tots els ciutadans que ho vulguin consultar.

Destaquem també, que el passat 10 de gener es va efectuar la primera visita d’obres amb entitats i associacions, per tal de donar a conèixer in situ quina és l’evolució de les nostres instal•lacions. En aquesta primera reunió van participar més de 30 membres de les juntes directives de la Federació Catalana de Vela i l’Associació de Ports Esportius i Turístics de Catalunya.

Facebook Comments

Deixa un comentari