El futur de la ciutat de Cambrils, a debat

Com serà Cambrils d’aquí 10 anys? Quines necessitats tindrà? Quin és el municipi que es vol si es mira una dècada enllà? Aquestes i moltes altres preguntes és les que ahir es van fe en la jornada Cambrils 2030, una aproximació al Cambrils del futur, que es van celebrar durant tot el dia a l’Hotel Sol Port de Cambrils.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Cambrils, va comptar amb la presència d’un centenar de persones, majoritàriament provinents del sector empresarial local. L’objectiu, debatre sobre quin és el Cambrils que es vol i quins plantejaments i accions s’han de dur a terme per tal d’aconseguir que el municipi continuï sent  competitiu  i amb una oferta turística atractiva i de primer  nivell. Per part del Club Nàutic Cambrils hi va assistir la gerent, Jordina Gallinat, que destaca la importància de posar en comú idees i propostes per tal d’anar plantejant idees que ajudin a construir un model de ciutat atractiu.

L’acte va comptar amb les aportacions i experiències de diferents sectors i municipis que en el seu moment es van plantejar quin havia de ser el seu model de futur. Un dels ponents va ser l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que va explicar als assistents quin va ser el projecte de creiexement de Viladecans, com van detectar les necessitats i com van aconseguir els objectius plantejats. Aquest treball de plantejament de ciutat a llarg termini va suposar que Viladecans passés de ser una ciutat desconeguda de l’extraradi de Barcelona, amb poques connexions i serveis, en una ciutat amb un bon pla d’infraestructures, molt ben connectada i atractiva.

Per la seva banda, l’alcalde de Calvià, Andreu Serra, va donar a conèixer durant la seva intervenció, com reconduir un model turístic problemàtic cap a un model turístic de qualitat. La seva intervenció va girar entorn el model turístic de Magaluf, que va aconseguir revertir el model de turisme nocturn cap a un model de turisme més familiar i de qualitat.

L’economista i consultor immobiliari de la UB, Gonzalo Bernardos, va ser l’encarregat de tancar el torn de xerrades de la jornada amb la conferència, “Construir un projecte de futur per Cambrils” incidint en la necessitat de fer un bon plantejament de què necessita Cambrils i cap on vol anar per tal que el pla de creixement econòmic sigui el més efectiu possible. Bernardos va destacar sobretot la importància de potenciar l’activitat nàutica en general i destacar els seus atractius en una ciutat oberta al mar i a la seva activitat.

La jornada es va tancar amb una taula d’empresaris per posar idees i inquietuds en comú.

 

Facebook Comments

Deixa un comentari