De l’aula al mar i del mar a l’aula

Premsa Club Nàutic

, -, ¡, Destacats

Més de 1.200 alumnes ,  una xifra superior a la de l’any passat, hauran participat enguany en el projecte Educatiu del Club Nàutic Cambrils que es du a terme amb la col·laboració de les regidories  d’Ensenyament i d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils.

Aquesta setmana és el torn dels alumnes de 1er d’ESO de l’IES Berenguar IV del municipi, que realitzaran la part pràctica del projecte que durant la resta de l’any han treballat en un crèdit de síntesi  que s’ha elaborat des de totes les àrees del centre educatiu. La part pràctica consisteix en passar dels coneixements adquirits a l’aula al mar i descobrir nous esports nàutics, dins de la proposta de multiactivitat aquàtica que consisteix en sortides amb vela lleugera, windsurf o caiac.

El programa educatiu dóna una sèrie d’eines educatives al centres en forma de tallers i activitats i més endavant, tal i com estan fent aquests dies els alumnes de l’IES Berenguer IV, aplicar sobre el terreny els coneixements i habilitats apresos a l’aula.  Així doncs, les activitats incloses en el programa educatiu permeten establir transferències entre l’activitat nàutica i els conceptes apresos a l’escola. Habitualment la part pràctica del projecte educatiu es realitza durant els últims mesos del curs escolar, però en aquesta edició i com a novetat,  hi han hagut centres que han realitzat la part pràctica durant el primer trimestre de l’any.

L’objectiu de l’àrea Esportiva del Club Nàutic Cambrils és que en un futur la vela i la nàutica puguin ser una assignatura dels programes lectius del centres escolars, tan de forma teòrica com pràctica. De fet, el Club Nàutic fa mesos que treballa en l’elaboració del projecte en el que, entre d’altres es plantegen tot tipus de tallers nàutics, des de tallers tecnològics, a tallers de nusos, d’interpretació de mapes del temps, tallers d’orientació, tallers de reconeixement d’accidents geogràfics de la zona des del mar, entre d’altres. L’objectiu final és de convertir la pràctica dels esports nàutics en un aprenentatge transversal.

En total aquest curs acadèmic han participat en el projecte set centres educatius del municipi: CEIP Joan Ardèvol, CEIP Marinada, CEIP Guillem Fortuny, CEIP La Bòbila, IES Cambrils, IES La Mar de la Frau i l’IES Ramon Berenguer IV.

Facebook Comments

Deixa un comentari