L’embarcació Astral de Proactiva Open Arms visita el Club Nàutic Cambrils

Premsa Club Nàutic

, -

Des del passat diumenge i fins el proper divendres 17 de novembre l’embarcació Astral de la ONG proactiva Open Arms s’estarà al Club Nàutic Cambrils. Aprofitant l’estada, des del Club hem organitzat una sessió informativa i posterior visita a l’embarcació per tal de donar a conèixer a socis i regatistes la tasca de l’entitat que te com a principal missió rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl•lics, persecució o pobresa. Des de que Open Arms va arribar al Mediterrani central, la ONG, ha rescatat a més de 21.000 persones.

L’acte es durà a terme el divendres a les 17.30 hores. Tots els socis interessats en participar en l’activitat han de posar-se en contacte amb el Club Nàutic, 977 36 05 31 per tal d’efectuar la reserva de la plaça o enviar-nos un correu electrònic al info@clubnauticcambrils.com.

 

Guillermo Cañardo, Open Arms i la Mini Transat

El regatista del CNCB, Guillermo Cañardo, que actualment està participant en la regata Mini Transat La Boulangère, una regata en solitari en la que creurà l’atlàntic, és també membre de la ONG, on hi realitza tasques com a metge, socorrista, patró i mariner. En Guillermo ha passat en alta mar al nord de Líbia més de 7 mesos de l’últim any, a bord del veler Astral i l’embarcació Golfo Azzurro i Open Arms.

Durant la seva participació a la Mini Transat la Boulangère continua donant suport al projecte mitjançant xerrades informatives en les 3 etapes (França, Illes Canàries i Martinica), iniciant una ajuda econòmica venent les seves milles de navegació oceànica mitjançant un crowdfunding que es dedicarà íntegrament a l’organització sense ànim de lucre.

La regata que va sortir de ciutat francesa de La Rochelle el passat 1 d’octubre i finalitzarà a finals de novembre o principis de desembre a La Martinica, al Carib. Una travessa en solitari de més de 4.000 milles en la que també hi participa un altre regatista del Club Nàutic, el Marc Miró, que a diferencia del Guillermo, que és la segona vegada que hi participa, s’estrena en aquesta aventura que enguany compta amb la participació de 84 participants, entre ells un total de 6 espanyols.

A dia d’avui al Guillermo li queden unes 1000 milles i es calcula que, a unes 100 milles per dia, els nostres dos regatistes arribaran al seu destí en uns 12-15 dies.

Facebook Comments

Deixa un comentari