“És molt important no donar-se mai per vençut”

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

El passat mes d’octubre, juntament amb l’Alicia Fras us vau proclamar campiones d’Espanya de la classe 29er. Quin balanç fas de la passada temporada?

La temporada passada va acabar amb un gust agredolç, encara que va estar plena de moments magnífics al costat de gent espectacular. A nivell nacional els resultats van ser els esperats, aconseguint una tercera posició i primera fèmina a la copa d’Espanya i treballant al llarg de la temporada, la medalla d’or al campionat. D’aquesta manera vam fer realitat el nostre somni i objectiu principal, participar al mundial ISAF juvenil, celebrat a Texas, EEUU on vam gaudir d’una experiència molt enriquidora, on no vam poder optar a una bona posició però on vam extreure molt bones conclusions per poder seguir millorant. Unes setmanes després vam volar cap a Helsinki, Finlàndia on vam disputar el campionat d’Europa on també ens vam adonar de tota la feina que tenim pel davant. En resum un any molt intens on hem après moltes coses tant a nivell esportiu com a nivell personal.

 

Aquest divendres pots proclamar-te millor navegant de l’any. Suposo que la nominació a un premi com aquest és la recompensa a tot l’esforç fet fins ara, oi?

Considero que la nominació a un premi com aquest es part del reconeixement de tot l’esforç que s’ha dut a terme al llarg de l’any, que sense cap dubte és la millor motivació per a seguir aprofitant al màxim cada sessió i donant-ho tot en cada regata.

 

Quins són els objectius per a la propera temporada?

El primer objectiu és el campionat d’Espanya, aquesta Setmana Santa a Canàries, on farem tot el que estigui a les nostres mans per guanyar-lo.

Si resultem les primeres fèmines del rànking espanyol estarem classificades per competir en aigües poloneses el nostre segon mundial ISAF on volem aplicar totes les noves tècniques que hem après davant les millors regatistes de 29er del món.

Uns dies després tindrà lloc el mundial absolut a la mateixa localització, i les setmanes posteriors el campionat d’Europa al llac de Garda, Itàlia on volem donar el màxim de nosaltres i que els resultats ens acompanyin.

 

Que els hi diries als membres de l’equip de regates que ara comencen i que volen arribar a competir al nivell que ho feu tu i l’Alicia?

Als nens i nenes que comencen en aquest món, els hi diria que han de tenir moltes ganes d’aprendre i posar en pràctica tot el que els hi ensenyen per poder arribar a ser uns grans regatistes, ja que dedicar-li tantes hores, tan dins com fora de l’aigua, es difícil si no t’agrada. En segon lloc, per mi, les coses més importants són no donar-se per vençut mai, els principis mai són fàcils, la constància és la clau i que si quelcom no surt com esperaven que mai deixin de seguir-ho intentant.

 

Si resultes ser la guanyadora, a qui li dedicaràs el premi?

Encara que aquest premi porta el meu nom, tant l’Alicia com jo hem treballat conjuntament per poder arribar fins aquí, de manera que sense ella res d’això hagués sigut possible. Li dedicaria al nostre entrenador ,Luís García-Tuñón, per tenir tanta paciència amb nosaltres i per transmetre’ns de la millor manera possible tots els seus coneixements. Per l’altra banda als nostres pares que son els espònsors principals i la nostra font de motivació diària, que sense ells no estaríem aquí i no tindríem la possibilitat d’estar competint en aquest magnífic esport.

Facebook Comments

Deixa un comentari