Actualització de les mesures de navegació marítima

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

El Govern publicava el passat dimarts 19 de maig al BOE la darrera actualització de les mesures en matèria d’ordenació general de la navegació marítima adoptades durant l’estat d’alarma.

Pel que fa a l’interès pels ports esportius, l’àmbit d’aplicació és a tot el territori nacional, independentment de la fase en la que es trobi cada regió sanitària.

Es mantenen les restriccions d’entrada de creuers procedents de qualsevol port.

No es permet l’entrada de vaixells o embarcacions d’esbarjo estrangeres que no tinguin port d’estada a Espanya, excepte en cas de que la tripulació a bord sigui només professional i per motius autoritzats per les administracions corresponents.

El trasllat de vaixells, embarcacions o artefactes d’esbarjo a instal·lacions de drassanes, escars, tallers de reparació o similars per a fer treballs de manteniment o reparació, o per motius de compravenda, entre les diferents províncies, illes o unitats territorials es realitzarà de la següent manera:

    a) Els trasllats de les embarcacions seran efectuats pel personal adscrit a l’empresa o per la tripulació habilitada i contractada per aquesta empresa i sense passatgers a bord.

    b) Abans de procedir al trasllat, es presentarà a través de la seu electrònica del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana una declaració responsable en la qual es comuniqui a la capitania marítima corresponent el trasllat a realitzar, a efectes informatius, doncs no caldrà esperar autorització.

 

En cas de territoris en Fase 0, aquest trasllat podrà efectuar-se per part del propietari de l’embarcació, sempre que es produeixi dins del terme municipal on resideixi. Abans de procedir al trasllat, haurà de presentar la referida declaració responsable.

 

S’amplia la validesa dels certificats del registre espanyol, permís de navegació de les embarcacions d’esbarjo de les llistes sisena i setena, per un període igual a la duració de l’estat d’alarma a comptar des de la data en què el certificat perdés validesa.

Facebook Comments

Deixa un comentari