Cambrils es prepara per la Festa Major Mare de Déu del Camí

Cambrils celebra la Festa Major de la Mare de Déu del Camí entre els mesos d’agost i setembre. Més de vint dies de festa, entre el 23 d’agost i el 15 de setembre, que ompliran els carrers de vida per tornar a engegar motors per al nou curs, amb actes tan destacats com la 28a Nit del Foc, la Diada castellera, el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera, la Diada de la Mare de Déu del Camí o els concerts del 10 de setembre amb motiu de la Diada.

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí d’enguany inclourà, per segon any consecutiu, el ball parlat entre vileros i mariners. Durant la presentació del programa es va destacar que una novetat d’aquest any són els dos passis que es faran d’aquest acte. Ambdós seran a la plaça de la Vila, un a les 17h i l’altre a les 18.30h. El tret de sortida oficial de la Festa Major serà el dia 30 amb el pregó, enguany a càrrec de l’actor Joan Pera. Anteriorment, hi haurà una cercavila des de la plaça de la Vila fins l’Ajuntament, on tindrà lloc el pregó i hi seran totes les entitats festives: la colla gegantera Tota l’Endenga, els diables Cagarrieres, els Xiquets de Cambrils, els timablers Cop de Cap i el Ball de Bastons de Cambrils.

 

La Nit del Foc, com cada any, serà un dels primers actes de la Festa Major

El 31 d’agost es farà la Nit del Foc, que aquest any celebra la seva 28a edició. Així, serà un dels primers actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Durant la tarda, es farà un correfoc infantil que començarà a les 18h a la plaça de la Vila, amb 6 colles participants, i en acabar es repartirà berenar pels petits. Des de Tota l’Endenga, es va destacar que, per apropar els elements festius als nens i nenes, durant els dies de la Festa Major la Farnaqueta recollirà xumets, i tothom qui l’entregui tindrà una recompensa. Pel correfoc de la nit hi ha convocades 9 colles adultes, i serà a partir de les 10.30h pels carrers del Barri Antic. Després de l’encesa i l’espectacle pirotècnic final a la plaça del Setge hi haurà el concert al Parc del Pinaret dels grups Pepet i Marieta i Dalton Bang.

L’endemà, diumenge dia hi haurà una diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Reus. Serà a partir de les 18h a la plaça de la Vila, i després hi haurà animació.

 

El dia previ a la diada de la Festa Major, amb la pujada de la Galera

El dia 7 de setembre, per la vigília del dia de la Festa Major, se celebrarà la 8a festa bastonera a partir de les 18.30h a la plaça de la Vila, amb unes 6 colles convidades d’arreu de Catalunya. El mateix dia hi haurà la recepció institucional a la Sala de Plens de l’Ajuntament de totes les Maria del Camí de Cambrils. Finalment, a la nit es durà a terme la ja consolidada pujada de la Galera, que cada vegada té més seguiment. L’acte començarà a les 22h al Passeig de les Palmeres i, acompanyada del seguici festiu, es pujarà la Galera fins la plaça de la Vila, on es finalitzarà amb una ballada conjunta del seguici i un concert del cantautor Miquel del Roig. També es repartirà la tradicional beguda d’aquesta festa, el caminet. Pel dia 10, vigília de la Diada Nacional de Catalunya es realitzarà l’acte institucional de la Diada a les 19.30h al Parc del Pescador, amb el Parlament Institucional a càrrec de la Presidenta de la Diputació de Tarragona, la senyora Noemí Llauradó. També es comptarà amb la participació de la Coral Verge del Camí i els Xiquets de Cambrils. A la nit, hi haurà al Parc del Pinaret el Concert de la Diada, amb les actuacions de Toquem Fusta, Buhos, Roba Estesa i Lildami.

Informació i foto: Revista Cambrils

Facebook Comments

Deixa un comentari