Cinquè centenari de la volta al món en forma de concurs

Conèixer com va ser la volta al món de Magallanes i Elcano i fer-ho en forma de concurs. Aquest és l’objectiu que té l’ADEAC, l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, que llança el concurs “Embarca’t en la volta al món”, amb el qual volen celebrar el V centenari del viatge capitanejat primer per Magallanes i després per Elcano, que va culminar en la primera circumnavegació de la Terra.

Va ser un viatge molt interessant a tots els nivells, tant polítics, estratègics, ambientals, geogràfics i en condicions de confinament.

D’aquesta manera volen donar-lo a conèixer en forma de concurs, en el qual puguin participar des dels més petits de la casa fins als més grans. Per a això hi ha dues categories:

  • Grup I: nens i nenes nascuts entre 2010 i 2013, ambdós inclosos (matriculats entre 1r i 4t d’Educació Primària, en el curs 2019/2020).
  • Grup II: totes aquelles persones nascudes abans de l’any 2009 (aquest inclòs).

Els treballs presentats hauran d’estar relacionats amb el tema “Expedició Magallanes – Elcano. La primera volta al món: des de la sortida de l’expedició en 1519 fins al pas a l’Oceà Pacífic al novembre de 1520”.

Els treballs hauran de tenir un enfocament multidisciplinari: etapes del viatge, llocs de pas, espècies de flora i fauna descrites, altres descobriments descrits, personatges i fets rellevants …

Els treballs hauran de ser individuals i originals dels participants.

Podeu trobar tota la informació en el següent enllaç www.adeac.es/V-centenario.

El termini de presentació acaba el 16 d’octubre de 2020.

A més de descobrir aquesta meravellosa aventura, els millors treballs tindran premi:

L’/la autor/a del treball seleccionat en la categoria de 1r a 4t de Primària, guanyarà un cap de setmana en família en una platja Bandera Blava.

El/La guanyador/a en la categoria de més de 10 anys, gaudirà d’un curs d’un cap de setmana en una escola nàutica de la Comunitat Valenciana per a la seva família (allotjament inclòs).

Des del CNCB us animem a participar-hi!

Facebook Comments

Deixa un comentari