El regatista del Club Nàutic Cambrils Joan Domingo guanya el campionat Ara San Juan de Mar de Plata a l’Argentina

El Campionat s’ha disputat del 4 al 7 d’octubre amb la participació de 196 regatistes d’Optimist de 12 països i celebrant-se vuit proves en total. Del Club Nàutic Cambrils també hi prenia part Iker Múgica.

L’Ara San Juan començava el passat divendres al Club Nàutic Mar del Plata. Les condicions meteorològiques es van veure marcades per un vent suau provinent del nord, que va oscil·lar entre els 7 i 8 nusos. A més, durant la primera jornada, la pluja va fer la seva aparició, afegint un desafiament addicional per als competidors.

Joan Domingo va ser el millor durant totes els dies, guanyant cinc de les vuit regates i sent segon en dues més. Van completar el podi el brasiler Arthur Back i l’argentí Nicolás Leonardo.

Del Club Nàutic Cambrils també hi va prendre part Iker Múgica, completant l’expedició espanyola, formada per cinc regatistes.

El torneig va estar emmarcat en la segona etapa del selectiu de l’any amb vista al Mundial de la categoria que es disputarà al desembre. De fet hi van prendre part regatistes de 12 països: Brasil, Xile, Equador, Espanya, Estats Units, Guatemala, Panamà, Paraguai, Perú, Puerto Rico, Suècia i Suïssa. Moltes d’aquestes delegacions han aprofitat aquesta data per entrenar a les mateixes pistes on tindrà lloc el Mundial a final d’any.