Finalitza la Laser Radial Youth World Championship amb excel•lent paper dels cambrilencs Marcelo Cairo i Leandre García

El regatistes del Club Nàutic de Cambrils, Marcelo Cairo i Leandre Garcia van participar entre el 13 i el 18 d’agost en una nova edició de la Laser Radial Youth World Championship. La regata, que es va celebrar a la població holandesa de Medemblik, va comptar amb la participació de 520 regatistes (280 homes i 140 dones) vinguts d’arreu del món. Des del Club Nàutic de Cambrils volem felicitar als nostres regatistes que un cop més han realitzat una excel·lent tasca en una competició d’alt nivell.

En aquesta ocasió Marcelo Cairo va aconseguir la 12a posició en el podi sent el primer regatista espanyol de la classificació , mentre que Leandre Garcia va ocupar una meritòria posició en el número 104 del rànking final. Durant sis dies els dos regatistes van realitzar un total d’onze proves en unes condicions meteorològiques dures. El fred no va ser cap inconvenient perquè els nostres regatistes fessin un paper destacable.

Marcelo Cairo assegurava després de la competició que els primers dies havien estat els més durs. “La fase de classificació va ser força complicada, però per sort a les fases finals el vent va jugar al nostre favor i vaig poder escalar posicions”. Segons indica Cairo, en aquestes competicions tant llargues és important ser molt constant i lluitar fins l’últim moment. “Finalment vaig poder quedar molt a prop dels 10 primers, que era el meu objectiu, tot i així estic molt satisfet de la 12a posició. El balanç de la competició és molt positiva i he tornat a casa molt content”.

Leandre García, tot i haver  participat ja en dos campionats mundials, participava per primera vegada en una competició mundial d’aquesta categoria. L’experiència segons García ha estat complicada però molt positiva. “A Medemblik les condicions meteorològiques han estat dures. Molt fred, molta pluja i les característiques de navegació en una mar tancat sempre et poden sorprendre”. Tot i així, el regatista del Club Nàutic de Cambrils valora molt positivament l’esforç fet i assegura que tot i la duresa de la prova i alguns errors que el van penalitzar, el balanç de la seva participació és molt positiu. “Quan participes en un campionat del món, és una nova oportunitat per competir amb els millors i aprendre’n. Estic molt content amb l’experiència”.

El proper repte dels dos regatistes cambrilencs serà el proper 28 d’agost. En aquesta ocasió Marcelo Cairo i Leandre García participaran en una nova regata de Laser Radial, la Eurosaf Youth Sailing European Championship, que acollirà el Club Nàutic Mar Menor “Los Alcazares”. Segons Marcelo Cairo en aquesta ocasió el repte seria fer podi, o si més no classificar-se entre els cinc primers.