El CNCB treballa juntament amb l’ACPET per agilitzar l’accés a les embarcacions d’esbarjo

Molts propietaris d’embarcacions, majoritàriament socis, estan aquests dies preguntant quan podran accedir a les seves embarcacions per poder comprovar el seu estat, fer un manteniment o fins i tot sortir a navegar. Des del Club Nàutic Cambrils els informem que encara no tenen permès l’accés a les seves embarcacions. De fet, tampoc està permès l’accés al Club llevat que sigui per causa major.

No obstant, aquesta situació està a punt de canviar. Tan bon punt hi hagi novetats, els informarem.

Tot i així, actualment, basant-nos en comunicats oficials, només estan permesos els treballs de reparació i construcció d’embarcacions d’esbarjo, incloent els seus trasllats i proves de mar, fets per empreses nàutiques, no per particulars.

Juntament amb l’anterior, en atenció a les necessitats derivades de la seguretat marítima durant l’estat d’alarma es consideren autoritzades, i han de realitzar-se amb normalitat, entre altres, les tasques de buidatge i de revisió d’amarres o defenses de les embarcacions d’esbarjo mentre es troben amarrades a port, així com qualsevol altra que es precisi per a garantir el manteniment de l’embarcació. Aquests treballs només els poden realitzar les empreses i les tripulacions o treballadors encarregats de la vigilància i manteniment de les embarcacions d’esbarjo que es troben amarrades a les instal·lacions de Marines i Ports Esportius.

Afegir, que el CNCB en diferents ocasions s’ha ofert als seus armadors a fer les visites i comprovacions que calguin. Només cal que es posin en contacte amb el Club per sol·licitar-ho. Són ja bastantes les peticions rebudes i que s’estan portant a terme aquests dies.

D’altra banda, l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) demana que els Ports Esportius puguin rebre els seus usuaris de nàutica de lleure en les primeres fases del desconfinament. L’ACPET al·lega que les embarcacions són una prolongació del confinament, ja que el 88% de la flota són embarcacions inferiors a 10 metres d’eslora. Són espais gairebé individuals o amb màxim 4 persones, sovint del mateix nucli familiar. Un cop a bord i ja dins el mar la mobilitat i apropament a altres persones no és possible. I per tant la navegació de lleure es pot considerar de baix risc quan a la propagació del Coronavirus.

A més, les embarcacions, per seguretat de les mateixes i dels tripulants, requereixen un manteniment i revisió periòdica per part dels usuaris, pel que és molt important que els propietaris puguin accedir-hi, engegar motors, carregar bateries, revisar bombes de buidatge, netejar cobertes, cuidar la teca, fer petites reparacions, i per descomptat sortir al mar.

L’ACPET te associats el 95% dels Ports Esportius i Turístics de Catalunya. Des de l’Associació remarquen la importància de que l’activitat torni a reactivar-se quan abans millor, ja que en depenen 835 empreses amb 32.638 llocs de treballs, entre directes, indirectes i induïts.

Facebook Comments

Deixa un comentari