Onada de calor el cap de setmana

Està previst que durant aquests dies, pràcticament la totalitat de les comarques de Catalunya estiguin en risc molt alt (3-4) per l’onada de calor.

Dissabte el cel estarà serè o poc ennuvolat fins a migdia, si bé amb alguns intervals de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral sud durant la matinada. A partir de migdia arribaran núvols alts i mitjans al terç oest on quedarà entre mig i molt ennuvolat.

La temperatura serà lleugerament més alta, tant la mínima com la màxima. Al centre del dia l’ambient serà molt calorós.

La visibilitat serà bona, tot i que a punts del litoral sud es formarà algun banc de boira o boirina durant la matinada.

A l’inici i final del dia el vent serà fluix i de direcció variable, amb predomini del terral al litoral, arribant als 11 nusos màxim a les set de la tarda.

Diumenge de matinada i fins a mig matí circularan bandes de núvols alts i mitjans que es desplaçaran d’oest a est i deixaran el cel transitòriament entre mig i molt ennuvolat. A partir de llavors, el cel quedarà serè en general, tot i que a partir de migdia tornaran a arribar núvols mitjans que deixaran el cel puntualment mig o molt ennuvolat a la meitat sud i poc o mig q ennuvolat a la resta del territori.

La temperatura mínima serà similar en general o localment pujarà de forma lleugera.

A l’inici i final del dia el vent serà fluix i de direcció variable, amb predomini del terral al litoral, arribant als 11 nusos a mitja tarda.

Pel que fa a l’estat de la mar, tindrem marejol tot el cap de setmana.

Facebook Comments

Deixa un comentari