Sis consells per preparar l’embarcació per l’hivern

Preparar l’embarcació per als mesos d’hivern en els quals potser no sortim tant sovint a navegar és imprescindible per evitar riscos i problemes de manteniment. Cal ser previsors i previsores davant les baixes temperatures i temporals de mar i preparar l’embarcació per hivernar. Avui compartim amb vosaltres sis consells pràctics per protegir l’embarcació:

  • Si el vaixell és a l’aigua, cal assegurar-se de tenir prou defenses per protegir-lo dels temporals més forts. És aconsellable protegir els llocs de fregament de l’amarra amb un tros de mànega o drap, així com duplicar les amarres com a protecció extra en cas que una es trenqui. Les amarres amb molles de goma esmorteeixen els cops i protegeixen d’estirades agressives.
  • Si no preveiem  navegar a vela a l’hivern és recomanable treure les veles de l’embarcació. Tot i que estiguin protegides amb funda, al mullar-se amb la pluja i no assecar-se degudament es crea floridura i fongs que embrutaran i faran malbé el teixit.
  • És preferible retirar matalassos, fundes i tendals si no estan molt ben fermats.
  • L’ideal és treure tots els caps i drisses, deixant unes guies passades. En el cas en què no desitgem desmuntar-ho tot, podem deixar totes les drisses dalt del tot amb una guia i la resta de la drissa que ens queda a mà situada rere el piano protegida del sol amb una bossa. Així evitarem així que quedin marques de pluja al casc.
  • Convé deixar els tancs de gasoil dels motors dièsel plens per evitar la condensació i trobar-se aigua als dipòsits.
  • Cal comprovar el tancament de les aixetes de fons i el seu estat per garantir l’estanquitat de l’embarcació.

Si té qualsevol dubte sobre com preparar la seva embarcació per hivernar a les instal·lacions del CNCB, no dubti en contactar amb l’equip del Club.

Facebook Comments

Deixa un comentari