Ports de la Generalitat ja està tramitant el projecte de remodelació de les instal·lacions del Club

Premsa Club Nàutic

, ¡

El proper mes d’octubre s’iniciaran les obres de remodelació de la dàrsena esportiva. Ports de la Generalitat ja disposa del projecte de remodelació de les instal·lacions per tal de poder tramitar-ne l’aprovació definitiva. La licitació de les obres es farà properament i serà mitjançant un concurs públic amb l’objectiu de que el procés sigui d’una total transparència.

Recordem que el mes de març del 2017 Ports de la Generalitat i el Club Nàutic Cambrils van signar un contracte per tal d’ampliar la concessió per a 25 anys. La inversió del Club per tirar endavant la renovació de les instal·lacions nàutiques serà de 7,8 milions d’euros. Els treballs s’efectuaran en tres anys i en un total de quatre fases.

La primera i la segona fase s’iniciaran el proper mes d’octubre i aquestes constaran de la integració del port amb la ciutat, l’ampliació del varador i la remodelació dels amarres.

L’ampliació del passeig marítim suposarà una millora per a la mobilitat dels vianants alhora que les empreses nàutiques disposaran d’una millor zona d’accés.

La segona fase, una de les més ambicioses, suposarà la construcció de quatre nous pantalans que substituiran els sis existents i s’optimitzarà així la làmina d’aigua i es reubicaran els amarres. De fet, el Club ja treballa amb els socis per tal d’oferir-los la millor ubicació segons les seves necessitats i preferències. Aquesta reubicació es traduirà en 16 nous amarres.

Per altra banda també augmentarà l’espai del varador amb la construcció de 10 naus industrials, la construcció d’una marina seca amb capacitat per a 54 embarcacions i 15 motos. En aquesta mateixa zona es construiran 56 pallols i uns magatzems. El sostre dels pallols es convertirà en un balcó al mar de més de 400m2.

El projecte de remodelació també preveu l’ampliació del travelift, per tal de poder carregar embarcacions més grans. Això suposarà que el Club hagi de dragar tot el Port, amb l’objectiu que els vaixells de major calat hi puguin accedir.

Per tal de donar a conèixer el projecte i la nova gestió del Club la Junta Directiva iniciarà el proper dimecres 28 de febrer a Barcelona la primera de vàries trobades amb socis d’arreu del territori. Segons el president del Club, Ramon Vallverdú, “durant les trobades territorials es donaran a conèixer totes les necessitats que es van detectar durant les comissions d’obres per fer possible i viable el projecte de remodelació del Club que tenia definides algunes unitats inviables a nivell pressupostari”, comenta. Aquesta acció s’inclou dins del replantejament que ha fet la nova Junta Directiva per tal de millorar el model de gestió del Club i fer-lo més transparent alhora que viable. Les trobades territorials continuaran durant el mes de març. El dia 7 a Lleida, el 14 a Saragossa i el 21 a Cambrils.

 

Facebook Comments

Deixa un comentari