El Club Nàutic Cambrils, seu del darrer simulacre de Salvament Marítim

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

La jornada celebrada ahir diumenge 16 de juny va comptar amb una desena d’embarcacions particulars que van participar activament en l’exercici de salvament, a més de l’helicòpter i l’embarcació de Salvament Marítim i la patrullera del Servei Marítim Provincial de la Guardia Civil de Tarragona. Aprofitant la jornada, l’associació Bot Salvavides de Calafell va fer una exhibició les de seves tradicionals voltes.

El Club Nàutic Cambrils, fruit de la seva col·laboració amb Salvament Marítim, ha participat en les Jornades de Seguretat en la Nàutica que es celebren el mes de juny. El CNCB va ser ahir diumenge seu del simulacre de salvament marítim, de busca i rescat d’home a l’aigua. Hi van participar activament una desena d’embarcacions de socis del Club Nàutic Cambrils, que van haver de buscar, trobar i informar de l’home a l’aigua. L’embarcació Gambot, de Xavi Poy, va ser la que va portar el lideratge i rescat del nàufrag.

Seguidament, l’helicòpter de Salvament Marítim el rescatava. L’exercici es va dur a terme entre Cambrils i Salou, a mig matí, després de celebrar-se el breafing informatiu als patrons a primera hora del matí al Club Nàutic Cambrils.

Per als armadors participants, la jornada de salvament va una ocasió única per ampliar els seus coneixements en seguretat a la mar, en la qual a més es van difondre els passos a seguir sobre l’organització i coordinació d’un exercici de cerca i salvament al mar per part d’embarcacions privades que poguessin servir de suport ocasional en cas d’emergència al mar.

D’altra banda, aprofitant la jornada de seguretat nàutica, el bot salvavides de Calafell va estar al Club Nàutic Cambrils per realitzar dues exhibicions durant el matí. Va ser amb el bot Francisco Gorostidi, estrenat ara fa quatre anys. Es tracta d’una rèplica del bot original de 1920, la històrica barca de rescat de pescadors. Els allà presents van poder gaudir de la seva navegació a rem i de ser espectadors de les tradicional voltes que dona la barca i la seva tripulació. El seu president, Salvador Raventós, acompanyat dels membres de l’associació Jordi Verger i Virginia Olivan, van fer entrega al President del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú i a Íñigo Landeta, cap de Salvament Marítim de Tarragona, d’un quadre a cadascun d’ells amb el bot salvavides de Calafell.

A la tornada a terra, Jose Manuel Robledano, Capità Marítim i Íñigo Landeta, cap de Salvament Marítim de Tarragona van fer entrega d’uns diplomes als patrons participants en el simulacre de salvament. Un reconeixement a la seva dedicació i aprenentatge.  

La jornada va acabar amb un dinar per a tots els participants, a càrrec de Barlovento i de la Confraria de Pescadors de Cambrils, que van fer els seus tradicionals fideus rossos.

Podeu veure totes les fotos al nostre àlbum de Flickr.

Deixa un comentari