Actualització de la normativa per a la navegació esportiva i d’esbarjo en Fase 1

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

El 9 de maig de 2020 es va publicar al BOE l’Ordre SND/399 de 9 de maig per la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, establertes amb la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la FASE 1 del Pla per la transició fins a una nova normalitat.

Pel que fa a les condicions per a l’exercici de la navegació d’esbarjo i esportiva, que es considera com turisme actiu i de naturalesa per grups limitats, es podrà portar a terme per part de les persones que tinguin el seu domicili a la mateixa regió sanitària en la qual estigui amarrada l’embarcació.

L’ocupació a bord de l’embarcació no podrà superar el 50% de les persones autoritzades en els certificats de l’embarcació. En qualsevol cas, el número de persones no podrà excedir de 10.

Les motos nàutiques i les embarcacions d’esbarjo no es podran allunyar més de 12 milles del port o instal·lació on està amarrada, des que comencin la navegació.

Es permet el xàrter nàutic de motos nàutiques i embarcacions d’esbarjo per a usuaris que resideixin a la mateix província, illa o ciutat autònoma en la que es trobi l’empresa de lloguer, amb les limitacions que exposem més endavant.

En el cas de motos nàutiques, només podrà anar una persona a bord, a no ser que siguin persones que resideixen en el mateix domicili, en aquest cas no podran superar el número de places autoritzades pel fabricant.

En tots els casos s’han d’adoptar les mesures de protecció, seguretat i higiene corresponents.

Facebook Comments

Deixa un comentari