Alumnes de l’escola Joan Ardèvol de Cambrils s’inicien a la vela al CNCB gràcies al programa Esport Blau

Una trentena d’alumnes de cinquè de primària de l’Institut Escola Joan Ardèvol de Cambrils han participat, aquest mes de maig, a les sessions formatives sobre vela que el Club Nàutic Cambrils ha realitzat dins el programa Esport Blau Escolar.

Les quatre sessions realitzades al CNCB formen part de la prova pilot d’aquest programa per estudiar la seva implantació als centres escolars del litoral català dins el programa d’activitat física del curs. Al llarg d’aquestes sessions d’iniciació al CNCB, la trentena d’alumnes de l’Escola Joan Ardèvol han pogut tenir un primer contacte amb la pràctica de la vela i l’experiència ha estat del tot positiva. Els professionals de la secció esportiva del Club han estat els encarregats d’impartir aquestes sessions amb teoria i pràctica, descobrint el món de la vela a l’alumnat d’una manera lúdica.

L’Esport Blau Escolar és un programa pioner a Espanya, impulsat per la Federació Catalana de Vela, la secretaria general de l’Esport, el departament d’Educació de la Generalitat i els Consells Esportius de Catalunya. En aquest cas, ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. L’objectiu del programa és promoure la passió per  la vela, els hàbits saludables, el treball en equip i l’amor pel mar combinant educació i esport.

La previsió és que el programa s’allargui tot un trimestre durant el proper curs. Des del Club Nàutic Cambrils s’ha ofert la màxima col·laboració per formar part del programa Esport Blau i arribar a tots els centres interessats en donar a conèixer els esports nàutics.

Facebook Comments

Deixa un comentari