Anton Callau “Maso”: “La pesca és il·lusió, companys. És un món que t’allibera realment dels problemes”.

L’Anton Callau és soci del Club Nàutic Cambrils des de fa 14 anys. Un cambrilenc aficionat a la mar i a la pesca des de molts temps abans, quan el va introduir en aquest món el seu amic Lluís Font. Amb ell i un altre grup d’amics va començar a sortir a navegar i a pescar i s’hi va enganxar.

Arriba un punt en el qual la situació em va permetre comprar-me un barco, al qual vaig batejar “La Marta”, com la meva filla, i fer-me soci del Club Nàutic Cambrils.

Què és per a vostè la pesca?

Relax total. La pesca és il·lusió, companys, converses exclusivament de pesca, sense maldecaps, és un món que t’allibera realment dels problemes. Les captures queden en un segon pla, no tenen importància. La importància la tenen les hores que ens hi passem, lo bé que estem. Lògicament si captures, disfrutes, però moltes vegades fem captura i suelta.

Sempre surt acompanyat?

Sí, evito sortir sol.

Quines espècies pesca?

Bonítols, llampugues, déntols, sorells, calamars… segons l’època.

Considera que és un bon pescador?

Considero que tinc uns grans companys de pesca.

Quin és el secret per una bona pesca?

El primer, en els companys. Som tots molt aficionats i anem sempre junts. Això és importantíssim. Per descomptat que també hi ha el factor de la sort. Però després hi ha el secret de la planificació. Naltrus estem dies planificant el tipus de pesca que farem, els llocs als quals anirem, les fondàries, les velocitats, les rapales, el tipus de peix que anirem a buscar per tal que puntuï (en cas d’anar a concurs…)

Què li recomanaria a algú que s’inicia en la pesca?

Que ho faci, que és una forma d’estar relaxat. Per a mi aquesta és la finalitat.

S’apunta a tots els concursos de pesca que s’organitzen?

Sí, pràcticament sí.

Creu que al Club hi ha suficients aficionats a la pesca?

Sí, afició a la pesca n’hi ha força. El problema és que a vegades hi ha falta de temps o de relacions.

Creu que  falten concursos de pesca al CNCB?

Sí, per descomptat. Se n’han de fer més. I també cal més pressupost.

Vau guanyar la primera mànega del Concurs de Pesca Curricà Coster- 9è Interclubs Costa Daurada dissabte passat. Ja pensa en la segona cita, que serà dissabte 9 d’octubre a Tarragona?

I tant. Ja l’estem planificant. Portem dos dies que ens estem reunint. Anem a guanyar o al menys ho intentarem. Anem a buscar peix que pesi i que puntuï.

La seva família també té la seva afició pel mar i la pesca?

La meva dona no. Diu que es mareja. La meva filla sí. I al meu net ja l’he tret a navegar i ja li ensenyo vídeos de pesca, tot i que encara és petit. Però ja diu “Avi i peixos”.

S’hi sent a gust al Club Nàutic Cambrils?

Molt. És molt agradable ser-hi i estic molt a gust amb la seva gent. És un club dels més macos que he vist, bonic, net, organitzat. Un club per estar orgullós de ser soci.

Facebook Comments

Deixa un comentari