El barri del Port de Cambrils, en el qual s’hi troba el Club Nàutic Cambrils, rep el distintiu de Barri Mariner

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

El Club Nàutic Cambrils celebra la distinció del barri del Port de Cambrils com a Barri Mariner de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) que atorga el Departament d’Empresa i Coneixement a les zones litorals que conserven viva la cultura lligada al mar.

Barris i Viles Marineres és una de les marques de promoció turística impulsada per l’ACT per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l’activitat turística; i protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l’ACT, és l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a les marques d’aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir alguna d’aquestes certificacions.

En total són 15 els municipis catalans que tenen el distintiu. Tots ells comparteixen una forta personalitat marcada pel caràcter historicocultural, la gastronomia, el paisatge i la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

L’informe del comitè d’experts apunta que Cambrils és una destinació turística de referència gastronòmica i especialitzada en les famílies on el barri del Port de Cambrils ha mantingut les seves arrels marineres. La seva gastronomia està basada en la tradició pesquera i l’horta cambrilenca, juntament amb un paisatge singular i un valuós patrimoni cultural, li aporten aquesta identitat única.

Facebook Comments

Deixa un comentari