Cambrils acollirà una travessa en aigües obertes i un sopar solidari per recollir fons per la lluita contra l’ELA

Premsa Club Nàutic

, -, ¡, Destacats, Social

Malalts d’Aigua i Upside Down Challenge impulsen la Travessa Solidària Swim for ELA entre Cambrils i Calafat, que tindrà com a padrí a Juan Carlos Unzué. A la travessa es sumarà un sopar benèfic que reunirà més de 300 persones. El Club Nàutic Cambrils ha acollit la presentació d’ambdues iniciatives solidàries que destinaran els beneficis a la investigació contra l’ELA a través de la Fundación Luzón i al suport als afectats i afectades per la malaltia a través de la Fundació Miquel Valls.

Cambrils es convertirà en epicentre de la solidaritat el proper mes de maig acollint dues iniciatives amb l’objectiu de recaptar fons per la investigació contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. En primer lloc, l’agrupació Malalts d’Aigua i Upside down Challenge impulsen la Travessa solidària Swim for ELA entre Cambrils i Calafat que tindrà lloc el 15 de maig. Juan Carlos Unzué s’uneix a la lluita i apadrinarà aquest repte esportiu solidari.

Els nedadors i nedadores, dividits en equips de fins a sis persones, cobriran els 23km en aigües obertes entre el port esportiu de Calafat, passant per la cova  del llop marí, fins a la meta al port de Cambrils. El temps màxim per dur a terme el desafiament serà de 9 hores i al llarg de tota la travessa, els equips estaran acompanyats per una embarcació que facilitaran el Club Nàutic Cambrils, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant, a més  de diverses empreses nàutiques de la zona. Cada equip té la missió d’aconseguir un mínim de 500€, els diners recaptats a través d’aquest repte esportiu es destinaran a la investigació contra la malaltia a través de la Fundación Luzón. Per participar-hi, els equips s’hauran d’inscriure a través del web: https://reto.ffluzon.org/ de la Fundación Luzón.

Durant la jornada, el Club Nàutic Cambrils oferirà la possibilitat de sortir a mar en embarcacions de vela lleugera a preus especials i s’habilitarà un espai per entitats solidàries. Així mateix, diverses empreses presents al Club oferiran activitats aquàtiques durant la jornada. Tot el recaptat amb la Travessa i les activitats complementàries es destinarà a TRICALS, la major iniciativa d’investigació a nivell europeu per trobar tractaments eficaços per la cura de l’ELA que uneix 45 centres d’investigació de 15 països. TRICALS desenvolupa tractaments i assaigs clínics connectant pacients, centres d’investigació i farmacèutiques.

En segon lloc, el 20 de maig tindrà lloc un sopar solidari a El Dorado Playa que reunirà 320 persones. Durant el sopar, els assistents podran adquirir butlletes per participar en el sorteig de regals donats per diferents patrocinadors del territori i tot el recaptat es destinarà a la Fundació Miquel Valls, que centra la seva tasca en l’acompanyament i el benestar de les persones afectades per l’ELA i les seves famílies. Per inscriure’s al sopar s’ha d’enviar un correu electrònic a secretsdemarteam@gmail.com.

La cita servirà també per mostrar el suport a les persones afectades per l’ELA i per fer entrega a la Fundació Miquel Valls del xec amb la recaptació aconseguida per la bodega Clos Galena, que des de gener de 2021 destina un euro de cada ampolla venuda del seu vi Secrets de Mar a la causa. Aquest sopar solidari serà possible gràcies a l’impuls i el treball conjunt de l’Ajuntament de Cambrils, Malalts d’Aigua, Clos Galena, Sisco Morell i Joana Bono i el Club Nàutic Cambrils.

Aquestes dues iniciatives s’han presentat aquest matí al Club Nàutic Cambrils. Ramon Vallverdú, president del CNCB, ha remarcat que com a Club “Volem estar a la vora de les persones que pateixen aquesta malaltia dolorosa i creiem que una molt bona manera de fer-ho és contribuint a aconseguir la màxima inversió per la investigació”.

Per la seva banda, Jordi Cervera, representant de Malalts d’Aigua, ha agraït el suport de Cambrils a l’esport i la solidaritat i ha convidat a tothom a sumar-se a les propostes.

Daniel Rossinés, representant d’Upside Down Challenge, ha explicat que la previsió és que hi participin entre 60 i 100 nedadors. “La idea és poder repetir-ho de manera anual, que sigui part del calendari d’aigües obertes per donar visibilitat a aquesta malaltia”.

Merche Dalmau, propietària de la bodega Clos Galena, ha ressaltat que el sopar serà el final d’un any ple d’accions per ajudar a l’investigació, les famílies i els afectats de l’ELA.

Anna Rigola, representant de la Fundació Miquel Valls, ha definit com un salt “unir el suport a les persones afectades i donar-los veu amb l’ajuda en la investigació”.

Finalment Oliver Klein, Alcalde de Cambrils destacat que “l’Ajuntament aquest 2022 s’implicarà especialment en la lluita contra l’ELA i càncer infantil” i que “remobilitzarem la societat civil i empresarial cambrilenca i de l’entorn per a que col·labori”.

Facebook Comments

Deixa un comentari