Com protegir l’embarcació per passar l’hivern

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

Durant els mesos d’hivern possiblement no utilitzem l’embarcació amb tanta freqüència, per això és molt important preparar-la per passar aquests mesos i evitar riscos i problemes de manteniment. Cal ser previsors i previsores davant les baixes temperatures i temporals de mar i preparar l’embarcació per hivernar. Avui compartim nous consells pràctics per protegir l’embarcació:

  • Cal protegir la part de l’embarcació que està en contacte amb l’aigua i, en part, amb l’interior del casc. És important treure la corredissa i deixar el tap específic. Aprofitarem aquest moment per netejar-la i deixar-la a punt per la propera temporada.
  • És recomanable no deixar l’eixàrcia solta per evitar vibracions excessives del pal els dies de vent.
  • Si es tanquen les aixetes de fons per prevenir el cargolí al casc, cal deixar un avís per no oblidar-ho i evitar accidents a  l’hora de tornar a arrencar el motor. Si no es tornen a obrir per permetre la refrigeració del motor es poden causar danys al rodet de  la bomba d’aigua, o be, un sobreescalfament del motor.
  • Per protegir la coberta, és recomanable deixar les defenses ben posades i totes les escotilles tancades; així com netejar el casc periòdicament per evitar l’acumulació de pols.
  • Cobrirem correctament tots els dispositius electrònics i posarem fundes en rodes de timó, barbacoes exteriors, entapissats fixos o fustes, entre d’altres.
  • El manteniment bàsic d’hibernació per l’electricitat de l’embarcació inclou desconnectar les bateries per assegurar-nos que no es descarreguin i desendollar-les del port.

Pot consultar més consells per preparar l’embarcació per l’hivern en aquest  article anterior del nostre magazine.

Si té qualsevol dubte sobre com preparar la seva embarcació per hivernar a les instal·lacions del CNCB, no dubti en contactar amb l’equip del Club.

Facebook Comments

Deixa un comentari