Des d’aquest cap de setmana i fins al pròxim 9-D suma’t a l’11a edició del Gran Recapte d’Aliments

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han presentat aquest divendres l’onzena edició del Gran Recapte d’Aliments en la seu del Banc dels Aliments de Barcelona. Un any més en CNCB se suma a aquesta iniciativa solidària amb la finalitat d’ajudar a les persones més necessitades. Així, fins al pròxim 9 de desembre pots deixar els teus productes alimentaris en l’Edifici de Capitania del CNCB.

Els Bancs dels Aliments tornen a posar en marxa la campanya de recollida, els dies 22 i 23 de novembre per a poder aprovisionar els seus magatzems d’aliments bàsics com l’oli, les conserves o la llet. Més de la meitat dels aliments que es distribueixen al llarg de l’any provenen de l’aprofitament alimentari, però cal completar aquesta via amb les donacions per a garantir una dieta suficient i la més equilibrada possible a les 196 mil persones ateses en aquests moments. Al Club, es podran fer aportacions fins ben entrat el desembre.

Una novetat d’aquesta onzena edició del Gran Recapte és la posada en marxa d’una campanya de recollida en els Mercats Municipals de Barcelona de producte d’alt valor proteínic fresc i refrigerat a través de l’adquisició de tiquets per un valor de 3 euros en les parades. L’import d’aquests tiquets permetrà a les entitats d’iniciativa social pròximes als mercats comprar productes com a peix, ous o carn.

Els Bancs dels Aliments estan alineats amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, on es marquen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre ells, temes com la fam, la pobresa, el consum i la producció sostenible. En 2018, gràcies a la col·laboració de Fundació Endesa es van poder substituir les bosses de plàstic per bosses reutilitzables. Durant la roda de premsa, Isabel Buesa, directora General d’Endesa a Catalunya, ha afirmat que “En el nostre compromís amb la cura del medi ambient, la col·laboració de Fundació Endesa amb la Gran Recollida d’Aliments de Catalunya que consisteix a substituir bosses de plàstic per bosses reutilitzables”.

La resta dels Bancs dels Aliments de Catalunya classificaran en:

Reus – Avinguda de Falset núm. 34
Tarragona – Port de Tarragona, Moll de Costa Refugio 1 sala 3
Girona – En la seu del propi magatzem al carrer Palol de Onyar, núm. 3
Lleida – Pavelló 4 de la Fira de Lleida Av. de Victoriano Muñoz

Facebook Comments

Deixa un comentari