El bon vent acompanya la 20a regata de creuers Vent de Dalt

L’embarcació més ràpida cobria el recorregut de 67 milles nàutiques en poc menys de 12 hores. Els participants van navegar durant tota la nit arribant fins al Cap de Tortosa abans d’emprendre la tornada a Cambrils.

El Club Nàutic Cambrils ha celebrat els dies 22 i 23 de juliol la tradicional regata de creuers Vent de Dalt, que enguany complia el seu vintè aniversari. Les embarcacions participants en aquesta cita destacada del calendari d’estiu al CNCB en la qual les embarcacions recorren 67 milles nàutiques fins la Plataforma Casablanca i el Cap de Tortosa, amb sortida i arribada a Cambrils.

L’embarcació Enigma de Lluís Tort, del Real Club Náutico de Barcelona, era la primera en arribar a port a falta de quatre minuts per a les sis de matí de dissabte. La resta de participants van arribar de manera esglaonada, produint-se la darrera entrada a dos quarts de nou del matí.  En classe tripulació l’embarcació guanyadora va ser el Món de l’Ona II, de Ramon Cañellas, del Club Nàutic Cambrils. En classe A-Dos el vencedor va ser el Salao Tu, de Manuel López, del Club Nàutic Salou. Finalment s’enduia el trofeu de Solitari l’embarcació A Poc a Poc Morenito, d’Alfonso César Roch, del Club Marítim Torredembarra. La competició ha estat puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris, A-Dos, i Altura.

La Vent de Dalt arrencava divendres 22 de juliol amb la reunió de patrons prèvia a la sortida a l’aigua a les sis de la tarda. Les bones condicions meteorològiques ajudaven a que la majoria de participants van poder complir amb el recorregut de forma molt ràpida i sense cap incidència. Un cop a terra, dissabte al vespre els i les participants van poder gaudir d’un sopar de celebració durant el qual es va fer l’entrega de premis.

Des del Club Nàutic Cambrils es vol agrair la participació de totes les embarcacions en aquesta regata emblemàtica per al Club. Per al CNCB és un orgull mantenir viva aquesta trobada i poder celebrar els 20 vint anys d’història. 

Els inicis de la regata Vent de Dalt els trobem a Tarragona, port on es va celebrar durant tres anys. La competició pren el nom de l’embarcació de Tomàs Forteza, propulsor de l’escola de marineria del Club Nàutic de Tarragona. Al 2004, la regata es va traslladar a Cambrils.

Facebook Comments

Deixa un comentari