El Club Nàutic Cambrils aposta per l’eficiència energètica

Aquest divendres 5 de març es commemora el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una jornada que té per objectiu fer reflexionar i crear consciència sobre la importància d’un ús racional de l’energia. Davant l’emergència climàtica, tant la ciutadania com les empreses i institucions tenim una responsabilitat compartida per adaptar la nostra activitat a models cada cop més eficients i respectuosos amb el Medi Ambient. Sembla senzill però encara hi ha moltes persones i empreses que no són conscients de la seva importància i impacte sobre el planeta. 

Ja fa diversos anys que el Club Nàutic Cambrils ha implementat sistemes d’estalvi energètic. En són exemple les plaques solars col·locades a l’edifici dels lavabos de Llevant el 2010 i que generen energia tèrmica per escalfar l’aigua que s’utilitza en aquestes instal·lacions. En la mateixa línia, el Club compta amb sensors de llum que, en detectar llum natural, fan que els llums exteriors s’apaguin.

Amb la renovació de la concessió del Club al 2019 i arran de les obres de remodelació, es van implantar altres sistemes que permeten una major eficiència energètica en les activitats habituals del Club. Així, les noves torretes dels pantalans utilitzen un sistema de gestió a distància que permet que els consums, l’activació i desactivació de les preses es pugui fer a través d’Internet. Una eina més que contribueix al control de consums i permet un major estalvi d’aigua i llum.

A més, tota la il·luminació del CNCB, tant en zones exteriors com interiors, s’ha renovat utilitzant llums LED. Un sistema de major eficiència energètica i vida útil, amb baixa emissió de calor i que requereix menor manteniment.

Facebook Comments

Deixa un comentari