El CNCB dóna suport a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR en les seves sigles en anglès), que es celebra del 20 al 27 de novembre, és una iniciativa que promou dins i fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus. Aquest 2021 l’EWWR posa l’accent en les comunitats circulars i sostenibles.

Des del Club Nàutic Cambrils donem suport un any més a la iniciativa i remarquem la necessitat de la responsabilitat vers la cura del Medi Ambient. Com organització es posa especial atenció en l’aprofitament de recursos, l’estalvi energètic, el reciclatge i la reducció dels residus que es generen al Club. Així mateix, es participa en diverses campanyes que promouen un ús responsable dels recursos i, especialment, la cura de mars i oceans.

Segons l’entitat ecologista Greenpeace:

– Cada any arriba a mars i oceans l’equivalent en brossa fins a 1.200 cops el pes de la Torre Eiffel.

– Una ampolla  de plàstic triga uns 500 anys en descompondre’s.

– Cada pot de 100ml de productes d’higiene o neteja pot contenir entre 130.000 i 2,8 milions de microplàstics  que arriben al mar des del desguàs de casa nostra.

Els plàstics que utilitzem cada dia poden acabar als nostres mars encara que els dipositem correctament al contenidor groc. De fet, Greenpeace alerta també de que només el 30% dels plàstics es reciclen al  nostre país.

Com ja és habitual, amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Club organitzat una jornada de recollida de deixalles a mar i a terra en aigües de Cambrils que compta amb la participació dels equips de regates. Després que el mal temps obligués a reprogramar la recollida prevista pel passat 13 de novembre, es treballa ja en una nova data per poder dur a terme l’activitat.

Facebook Comments

Deixa un comentari