El CNCB es bolca amb la travessia solidària “Connecta’t per l’ELA” de Malalts d’Aigua

Premsa Club Nàutic

, -, ¡, Destacats

La jornada solidària celebrada el passat diumenge a Cambrils va ser un èxit i les desenes d’activitats organitzades pel CNCB han tingut una gran acollida. La recaptació total, de 6.615€, es destinarà a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.  El cambrilenc Siscu Morell va ser el 13è nedador sorpresa en els darrers metres de la travessia.

El grup de nedadors i nedadores Malalts d’Aigua arribava a terra al CNCB poc abans de les vuit del vespre i després de 45 quilòmetres de travessia des de la Plataforma Casablanca. L’emoció va ser màxima per tots els presents durant l’arribada, i es que als 12 components de l’equip i tots aquells que els van voler acompanyar a l’aigua, s’hi va sumar també en els últims 200 metres Siscu Morell. El cambrilenc, afectat per l’ELA des de fa poc més d’un any, i gran amic de Jordi Cervera, alma mater de Malalts d’Aigua, va fer els darrers metres a l’aigua gràcies als companys del grup. Una sorpresa que va emocionar a tots els presents a la meta.

El grup Malalts d’Aigua va completar la travessia nedant per relleus durant 15 hores i acompanyats de diverses embarcacions. En finalitzar, els 12 nedadors i nedadores es mostraven cansats però radiants per l’objectiu assolit: donar visibilitat a l’ELA i que centenars de persones s’involucressin en aquesta causa.

El Club Nàutic Cambrils ha estat la seu d’aquesta jornada solidària i ho ha donat tot per contribuir a recaptar fons per l’ELA. Des de les 12 del migdia d’aquest diumenge 22 d’agost, a la zona de l’escola de vela del Club, s’hi van aplegar moltes activitats aquàtiques per a tots els públics. A més, es podien adquirir tiquets per les activitats, com ara caiac, SUP, sortides en Menorquina, en embarcacions de motor, de vela o motos d’aigua. També pels fideus rossos, cuinats per la Confraria de Pescadors i que es van servir a les tres de la tarda i per les butlletes del sorteig de regals, que es va anar realitzant durant tot el dia. Per altra banda, el Forn Domingo de Riudoms i la Penya Barça de Cambrils van comptar amb parades durant tot el dia on vendre els seus productes. La recaptació de tot plegat es destinarà íntegrament a la Fundació Miquel Valls.

El celler Clos Galena, que s’ha implicat especialment en l’acció solidària, continuarà destinant a la Fundació Miquel Valls un euro de cada ampolla venuda del seu vi ‘Secrets de Mar’. Fins al moment ha aconseguit recaptar ja més de 4.500€ euros i l’acció es mantindrà fins a final de 2021. Així mateix, durant tota la jornada es va reservar un espai perquè la Fundació Miquel Valls i l’Associació Catalana d’Afectats de l’ELA poguessin donar informació sobre la seva activitat. Concretament, la Fundació Miquel Valls, que es dedica a donar suport a les famílies afectades per ELA i la investigació de la malaltia, que actualment no té cura.

Al llarg de la jornada no van faltar les sorpreses, com l’arribada de la penya ciclista del Club Tenis Pamplona, que havien sortit a mitja nit des de Pamplona per arribar a mig matí a Cambrils. Una pedalada solidària que va donar com a colofó final una fotografia de grup molt especial, amb Juan Carlos Unzué, exporter del Barça, que també pateix ELA, Siscu Morell i Anna Rigola, qui rebia un peto ciclista de la Asociación Navarra de Esclerosis Lateral Amiotrófica.

Ja a terra, el nedador Jordi Cervera, que va agrair a tots l’acollida de la jornada i la implicació amb l’ELA, així com a l’organització i a aquelles persones que havien fet possible aquell dia tan especial. A l’escenari l’acompanyaven també Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils, qui assegurava que “el Club no deixarà de donar suport a iniciatives solidàries com aquesta”. Per la seva banda, Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls, va remarcar que la Fundació continuarà treballant de valent per l’ELA i les seves famílies, sobretot després de dosis de força com la d’aquest diumenge. Finalment Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, va agrair la participació de tots i va recordar que l’Ajuntament sempre està al costat de la solidaritat.

Podeu veure totes les fotos al nostre àlbum de FLICKR

Facebook Comments

Deixa un comentari