Iker Múgica i Joan Fargas pugen al pòdium de la regata Territori Mestral N2 Optimist del CNCB

La competició es va poder seguir en temps real a través d’un sistema de dispositius GPS, utilitzat per primera vegada en una regata d’Optimist a Catalunya. La competició organitzada pel Club Nàutic Cambrils forma part del circuit català d’Optimist i ha reunit a més de 150 regatistes de 16 clubs catalans.

Els regatistes del Club Nàutic Cambrils Iker Múgica i Joan Fargas s’han classificat segon i tercer absolut i sub 16 de G1 de la regata Territori Mestral N2 Optimist celebrada aquest cap de setmana en aigües de Cambrils. La primera posició ha estat per Daniel Garcia del Club Nàutic El Masnou. En G2 el pòdium va ser per Manuele Riera, del Grup Esports Nàutics de Roses, seguit de Daniela Garcia, del Club Nàutic El Masnou i Agnès Hadzi, del Club Nàutic El Balís.

154 regatistes de 16 clubs catalans van prendre part a la primera cita esportiva de l’any del Club Nàutic Cambrils, celebrada els dies 22 i 23 de gener. Dues jornades en les quals els participants van haver de lluitar contra una meteorologia complicada, sobretot diumenge. Dissabte es van celebrar tres proves amb vent de Mestral de fins a 15 nusos. Diumenge en canvi, els regatistes van esperar a l’aigua fins gairebé les tres de la tarda per falta de vent. No va ser fins llavors que va començar a bufar el Garbí fins els 6 nusos. El comitè de regates va donar la sortida i els nois i noies van disputar l’única prova del dia.


La regata Territori Mestral ha tingut com a novetat destacada la instal·lació de dispositius GPS a cada una de les embarcacions participants, que ha permès fer el seguiment de la regata en temps real. El Club Nàutic Cambrils, sempre buscant la innovació, aconsegueix així organitzar la primera competició d’Optimist a Catalunya en la qual s’ha fet ús d’aquests dispositius. La iniciativa ha estat possible gràcies al patrocini de l’empresa Dream Flyers, distribuïdora de Metasail, el fabricant dels GPS.


En total es van repartir 24 premis, entre els absoluts i les categories sub 11, sub 13 i sub 16. A l’entrega de premis, celebrada el diumenge a les sis de la tarda, hi van assistir l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Turisme de Cambrils, Yolanda Burgos; la regidora d’Esports de Cambrils, Natàlia Pleguezuelos; la representant territorial de l’esport de la Generalitat de Catalunya, Carmina Blay; el delegat territorial a Tarragona de la Federació Catalana de Vela, Javier Garrido; el representant de Dream Flyers, Darío Alvaredo i el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú.

A banda d’Iker Múgica i Joan Fargas, l’equip d’Optimist de Cambrils ha comptat amb la participació d’Àlvar Vila, Pepe Peñaranda, Albert Gimeno, Daniel Pérez, Félix Ramos, Miguel Garcia, Miguel Garcia, Roger Ramon, Gisel Fontana, Sergi Muñoz, Joan Gil, Gonzalo Alberto i Cristina Guillén en G1. Pel que fa a G2, els regatistes del CNCB participants han estat Joris Rubio, Dario Alvaredo, Elena López, Martina Garcia, Yago Alegret, Lucas Montiu, Irene Isasa, Maria Vilanova, Adriana Penas, Manuel Alegret, Andrea Dessard, Arturo Conchillo i Marc Peiró.


La competició Territori Mestral forma part del circuit català d’Optimist, que va començar al setembre a l’Escala i finalitzarà al mes de febrer al Garraf.

Podeu veure totes les fotos al nostre àlbum de Flickr.

Facebook Comments

Deixa un comentari