La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a disposició de la comunitat de pescadors recreatius, i de tots els interessats, una guia que aporta informació sobre les principals espècies objectiu de l’activitat. Amb la guia es buscar donar-los a conèixer les principals característiques biològiques, ecològiques i legals, a més de promoure uns hàbits de pesca responsables en benefici de tots.
Amb aquesta guia, es vol fer prendre en consideració les característiques biològiques de les espècies i la informació sobre els ecosistemes que habiten a fi que l’activitat pugui practicar-se de manera sostenible, ja que aquesta pràctica representa una font de pressió més sobre el medi marí. D’acord amb l’estudi de l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) publicat l’any 2020, s’estima que hi ha a Catalunya prop de 54.000 pescadors recreatius marins que practiquen com a mínim una de les tres modalitats, sigui la pesca des de costa o embarcació o la submarina.
La publicació inclou un llistat d’algunes de les 65 espècies objectiu de l’activitat, tenint en compte les 3 modalitats de pesca i el seu estat de vulnerabilitat, obtingudes gràcies als resultats de les enquestes realitzades als practicants de l’activitat a Catalunya, recollits a l’estudi d’ICATMAR, juntament amb l’assessorament de practicants experts en la matèria.
La guia presenta il·lustracions de les 65 espècies i comprèn dades com els noms comuns en català, castellà, anglès i francès; la modalitat amb què se solen pescar (costa, embarcació o submarina); la talla mínima legal (en compliment de la normativa estatal i europea); els períodes i pics de reproducció, el rang de profunditats on viu l’espècie o els períodes de veda entre d’altres.
Comments
No comment