L’Ajuntament de Cambrils insisteix en la necessitat de protegir la reserva marina del Cavet

La platja del Cavet, que des d’aquest estiu està abalisada amb biòtops ecològics, està prohibida la pesca amb arpó, no s’hi pot fondejar ni pescar amb vaixells, ni tampoc està permès accedir ni pescar amb canya des de les esculleres o espigons.

A més, entre el 15 de maig i fins el 15 de setembre, només es pot pescar amb canya en horari nocturn de les 21h a les 3h.

En aquest sentit, l’Ajuntament també recorda que per evitar accidents amb banyistes i altres usuaris de les platges, s’ha de ser curós amb els hams i altre material de pesca i s’han de recollir totes les deixalles generades, col·laborar amb els serveis de neteja i respectar els horaris.

Properament l’Ajuntament de Cambrils té previst instal·lar senyalització terrestre en aquesta zona per indicar a les persones usuàries que es tracta d’una reserva protegida i donar informació sobre les espècies que hi viuen.

D’altra banda, la Generalitat ha aprovat establir un període de veda per a la pesca del pop roquer amb cadups i nanses a tot Catalunya. És la primera vegada que aquesta veda es durà a terme a la totalitat el litoral, més enllà de les zones de la costa que disposen de plans de gestió de la pesca del pop roquer, la Catalunya Central i de les Terres de l’Ebre. L’aturada durarà dos mesos i es farà coincidir amb el període en el qual les femelles de pop roquer es troben en la fase de posta.

Des del Club Nàutic Cambrils mantenim el nostre compromís amb el medi ambient i la protecció dels mars i oceans, per aquest motiu ens sumem a la petició realitzada per l’Ajuntament de Cambrils i us preguem màxima precaució i respecte al medi marí en totes les activitats nàutiques que realitzeu.

Facebook Comments

Deixa un comentari