L’estabilitat meteorològica i els núvols marcaran el cap de setmana

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

Divendres a la tarda el cel estarà serè o poc ennuvolat per franges de núvols alts i prims. Al llarg del vespre es faran més abundants, compactes i deixaran el cel mig ennuvolat. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos a la meitat Sud el litoral i del prelitoral, així com més aïlladament en altres indrets del litoral. Temperatura mínima lleugerament superior al litoral, prelitoral Sud i central, així com al Sud de la depressió Central, mentre que serà lleugerament més alta a altres zones del territori. Temperatura màxima sense canvis importants o lleugerament inferior. Visibilitat entre bona i regular al litoral i prelitoral. Tot i això, a valls i fondalades de l’interior del territori es formarà algun banc de boira i boirina matinal. El vent de matinada serà fluix i de direcció variable a l’interior, mentre que al litoral s’imposarà el terral fluix. A partir de mig matí s’imposarà el vent de component Sud arreu del territori fluix amb cops moderats, però amb estones de vent variable al Nord. Al litoral Nord bufarà entre fluix i moderat amb algun cop fort.

Dissabte el cel estarà serè o poc ennuvolat al matí per alguna franja de núvols alts i prims. A partir de migdia els núvols alts augmentaran d’Oest a Est, alhora que n’arribaran de mitjans, i el cel quedarà ennuvolat en general. Independentment, al prelitoral hi haurà intervals de núvols baixos, sobretot fins a mig matí i a partir del vespre. No es descarta alguna feble i aïllada precipitació que acumularà quantitats molt menors. La visibilitat serà entre bona i regular al litoral i prelitoral. El vent de matinada i a la nit serà fluix i de direcció variable a l’interior. La resta del dia s’imposarà el vent de component Sud i Est fluix amb cops moderats al litoral i prelitoral, mentre que continuarà fluix i de direcció variable a la resta del territori.

Finalment, diumenge el cel estarà poc ennuvolat, tot i que fins a mig matí hi haurà alguns núvols baixos, sobretot a l’Oest del litoral i prelitoral Nord. Al llarg de la tarda arribaran núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat, sobretot a la meitat Nord de Catalunya on puntualment quedarà molt ennuvolat. Temperatura mínima similar o lleugerament més alta. La temperatura màxima serà lleugerament més alta, si bé l’ascens podrà ser moderat a punts del litoral i del prelitoral. La visibilitat serà entre bona i regular al matí, fins i tot dolenta per presència de bancs de boira a l’interior del territori. El vent de matinada i fins a mig matí bufarà fluix i de direcció variable a l’interior A partir de llavors, s’imposarà el vent de component Sud i Oest fluix amb cops moderats a l’interior i entre fluix i moderat al litoral i prelitoral.

Facebook Comments

Deixa un comentari