Mor Alberto Talayero Moreno

Alberto Talayero Moreno era el soci número 2 de Club Nàutic Cambrils. Soci fundador i President de l’entitat durant 25 anys i que moria als 95 anys a Madrid el passat dilluns 29 de juny. Una pèrdua que lamentem especialment per tot el que va comportar el seu pas pel CNCB.

Corria l’any 1962 quan Alberto Talayero, natural de Saragossa i que fins llavors havia viscut a Veneçuela per negocis, va tornar a Espanya de vacances. Volia anar a estiuejar a la platja i un amic, Carlos Antolín (soci número 7) li va recomanar Cambrils. Va venir i es va enamorar. Aquell mateix estiu es va comprar una petita embarcació. Just després es van reunir 7 amics amb ganes de promoure la nàutica a Cambrils. Aquest va ser l’inici de Club Nàutic Cambrils.

10 anys més tard, Alberto Talayero es presentava com a candidat a president en les primeres eleccions del Club i les va guanyar. La seva arribada a la Junta va ser una fita crucial per al Club. Havent viatjat per tot Amèrica, sabia del  potencial del nostre municipi i el que era necessari per a consolidar-lo com un club de referència. En un primer moment va planificar les obres necessàries per a cobrir la temporada d’estiu però en el seu cap rondava un projecte molt més ambiciós que més endavant portaria a terme. Així com dotar el club d’una vida social important, amb concursos de pesca, regates de vela i creuer i sopars socials.

El Club Nàutic Cambrils sempre tindrà un record inesborrable cap a Alberto Talayero, que malgrat la seva delicada salut en els últims anys, es mantenia en contacte amb el Club habitualment i seguia tota la seva actualitat rigorosament, sabent que aquí sempre tindria un lloc especial.

Facebook Comments

Deixa un comentari