‘El nostre objectiu és Tòquio 2020”

El regatista del Club Nàutic Cambrils, Jordi Xammar, és nascut a Barcelona i te 25 anys. Recentment s’ha proclamat subcampió del món de Vela de la calse olímpica 470. Va començar a navegar amb Optimist quan tenía 5 anys i no massa temps després ja va començar a fer les seves primeras regates. Actualment navega en la classe olímpica 470 i s’està preparant per poder classificar-se per als JJ.OO de Tòquio 2020. Compagina les regates cursant la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses a la UCAM, Universidad Católica de Múrcia.

Què ha significat per a tu convertir-te en subcampió de la Final de la Copa del Món de vela?
El segon lloc a la final de la World Cup significa molt per a nosaltres ja que darrere d’això hi ha moltes hores d’entrenament a l’aigua, a terra, preparació física, etc. Quan els resultats acompanyen son com un premi a l‘esforç i t’impulsa en aquest camí a seguir treballant.

Com va anar la competició? Tenim entès que l´última mànega va ser complicada?
La competició va anar força bé, tret d’un día amb unes difícils condicions que no vam estar prou encertats. La resta dels dies vam tenir bons parcials, que ens van permetre arribar a la medal en segon lloc. La medal es una regata complicada normalment, curta i amb bastanta estratègia perquè els regatistes marquen els seus rivals directes. Va ser una regata amb molt poc vent però els nostres rivals es trobaven en posicions que ens anaven bé per consolidar el nostre segon lloc i al final molt contents del nostre rendiment i del subcampionat.

Què suposa per la teva carrera esportiva?
Per a la nostra carrera esportiva significa, a banda de currículum i escalar posicions en el Rànking, anar trobant les millors opcions de material, tècnica i regatejar amb els millors de cara al proper Campionat del Món de classes Olímpiques el proper Agost a Dinamarca. Aquí será la primera oportunitat per a classificar el país per als JJOO de Tòquio 2020.

Quins són els propers reptes de futur?
Els nostres reptes han estat Kiel (Alemania) on hem estat recentment disputant la Kieler Woche i ara ja instal•lats a Dinamarca per preparar el Campionat del Món de Classes Olímpiques

Quin ha estat el teu vincle amb el CNCB? Quan vas començar a fer vela?
El meu vincle amb el Club Nàutic de Cambrils és des de que vaig néixer. Els meus pares tenen un veler al Club i fan molta vida allà . Jo que viatjo per molts clubs, puc dir que és un club fantàstic tant pel propi Club com per l’entorn on està ubicat. Vaig començar a fer vela amb 5 anys amb Optimist.

Què li diries als joves que comencen ara amb la vela i que volen seguir entrenant? Algun Consell?
Els hi diria que tinguin il•lusió amb el que fan, objectius i una bona dosi de ganes de treballar.

Com prepares l’estiu? Desconectes de la vela?
L’estiu el passo tot fora. Com gairebé tot l’any, el passo navegant. D’ara fins a l’agost estem concentrats en Dinamarca i aconseguir estar el millor preparats possible i després la RFEV ja ha enviat les embarcacions a Japó per fer allà algunes regates amb l’objectiu d’anar coneixent el camp de regates on es disputaran els JJOO de Tòquio. Ara ja entrem en el cicle dur de la campanya Olímpica de cara a poder clasificar-nos pels JJOO i intentar fer un bon paper. Aquest és el nostre objectiu.

Facebook Comments

Deixa un comentari