Novetat de l’Acadèmia Nàutica, Curs de Meteorologia Online!

L’Acadèmia Nàutica del Club Nàutic Cambrils posa en marxa un Curs de Meteorologia Online. Es tracta d’un curs en el qual s’aprendrà a interpretar els models numèrics per a poder realitzar pronòstics meteorològics d’una forma senzilla i el més pràctica possible. A més, s’establiran les bases de la meteorologia per poder tenir una panoràmica dels principals termes.

El curs, que es realitzarà els dies 10 i 24 de juliol de 18h a 20h, es farà a través de la plataforma Zoom.

Tindrà les principals pàgines web com a eines per consultar informació meteorològica i interpretar el vent en superfície, ratxes màximes de vent, altura d’ona o línies isobàriques.

S’ensenyarà l’escala Douglas, que medeix l’altura de les ones, per tal de capejar els temporals en alta mar.

També l’escala Beaufort, que mesura la força del vent. S’ensenyaran trucs per conèixer a quants nusos equival aproximadament cadascun dels nivells de l’escala.

S’ensenyarà a interpretar i comentar la informació meteorològica de Salvament Marítim emesa pel VHF.

S’aprendrà sobre el Fetch i els tres factors que influeixen en l’altura de l’ona (intensitat, persistència i fetch)

En el curs també es tractaran les masses d’aire, els fronts freds, càlids i oclosos, així com les altes i baixes pressions i la circulació del vent en l’hemisferi Nord. A més els temps associats al pas d’anticiclons i borrasques. Finalment s’ensenyaran els noms dels vents i a interpretar els  mapes d’isòbares i la previsió.

Per als socis del CNCB és gratuït i per als no socis té un preu de 15€. Els interessats es poden informar per telèfon al 977360531 o per correu electrònic a academia@clubnauticcambrils.com.

 

Facebook Comments

Deixa un comentari