PERFIL DE: Les germanes Munté “Guanyar un Mundial és el somni de tot esportista” Descobrim la part més personal de dues de les regatistes amb més nivell tècnic del CNCB

Pocs minuts abans de les 17h un cotxe logotipat i amb els vidres tintats entra a les instal·lacions del Club. Acompanyades dels seus pares, just després de tornar del Campionat del Món a Noruega i just abans de tornar a marxar cap a Japó, Santander i Nova Zelanda, la Carla i la Marta Munté fan parada al club que les ha vist créixer per atendre diferents compromisos amb els mitjans de comunicació. Entre entrevistes, fotos i imatges pels gràfics, passegem pel Club tot fent un repàs a la seva trajectòria professional i recordant els seus inicis.

S’empapen de la passió pel món de la vela amb tan sols 5 i 7 anys gràcies a la seva mare, Rosa Carrasco, qui les introdueix en Optimist després d’una llarga trajectòria com a regatista professional. A partir d’aquell moment i després d’estar en diferents clubs, arriben al CNCB on asseguren sentir-se com a casa, on tot agafa forma i sentit. Sense voler-ho ni buscar-ho, comencen a aconseguir resultats, campionats, entrar en competicions de nivell internacional i obtenir reconeixements. “Guanyar un mundial és el somni de tot esportista i quan veus que assoleixes resultats tan importants, hi ha un motor intern que t’impulsa a seguir i “et deixes portar”. Les “sisters” s’entenen, es complementen però sobretot, es cuiden l’una a l’altra. Orgulloses de tot el que han fet, saben que res hauria estat possible sense l’ajuda i el suport incondicional dels seus pares.

Carla Munté, 21 anys, regatista professional de 49erFX. Com a patrona de l’embarcació és la responsable de decidir l’estratègia a cada regata. Destaquen d’ella que sap acceptar i relativitzar molt bé tot el que passa durant la competició. Compagina l’excel·lència de l’activitat esportiva amb la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses en anglès. Implicada en cos i ànima en la seva trajectòria esportiva, sosté que vol cursar un màster en gestió hotelera i dedicar-se al món del Turisme un cop tanqui aquesta etapa com a regatista. Marta Munté, 19 anys, regatista professional també de 49erFX. Com a tripulant de l’embarcació, sosté la part més física de la regata i marca la velocitat del 49erFX. Entre competició i competició està estudiant Administració i Direcció d’Empreses en anglès i Enginyeria d’Organitzacions en italià. Destaquen d’ella que és una “hardworker” i que sovint, és “molt exigent”.

La introducció de la figura d’una coach en els darrers mesos a l’equip les ha ajudat a entendre’s millor i ser molt més pragmàtiques durant la competició. “Hem après a comunicar-nos de forma més efectiva i afectiva, a desenvolupar i conèixer encara més la nostra intel·ligència emocional dins i fora del mar”.

Amb un somriure perenne, carregades d’energia i de descobrir més món, accepten que no tenen una vida normal com la resta de joves però també saben que estan vivint experiències úniques. Entre Sant Carles de la Ràpita i Barcelona, compaginen la seva vida familiar i social abans de tornar a marxar cap al següent repte important: Nova Zelanda i que els pot obrir la porta a Tokio 2020.

Facebook Comments

Deixa un comentari