PERFIL DE: Jordi Mateu, mariner i professor de l’Acadèmia del CNCB: “És un privilegi poder transmetre la passió pel mar als alumnes de l’Acadèmia”

“Passió, passió i més passió per la feina”. En Jordi Mateu forma part de l’equip de Marineria del CNCB des de fa poc més de dos anys. Amb tot i gràcies a la seva formació dual, combina aquesta tasca amb la de professor de l’Acadèmia Nàutica. Aquest 360º li permet tenir una visió transversal del dia a dia del Club i donar una resposta ràpida i professional a les necessitats diàries dels socis, transeünts i del conjunt del CNCB. “Marineria és molt més que amarrar i desamarrar embarcacions”, assegura. De fet, a aquesta feina cal sumar-li també impulsar un correcte manteniment de les embarcacions així com tenir la dàrsena neta de plàstics i altres productes que afecten el medi marí.

Com a instructor de les diferents titulacions que es poden dur a terme al Club Nàutic, Mateu assegura que a banda de coneixements, teoria, consells de seguretat i primers auxilis, un dels objectius més importants passa també per transmetre passió als alumnes. Amb tot, perfila que entre els mil conceptes tangibles que setmana a setmana transmet en destaca principalment dos: “Navegar és molt més que timonejar una embarcació i per arribar a ser bon patró primer cal ser bon mariner”.

Mateu explica que el que més li agrada de la seva feina és “poder ajudar en el dia a dia a socis i transeünts”. Tot i la “passió” que té per la seva feina, quan no està treballant gaudeix de la seva família passejant amb tranquil·litat, jugant a pàdel amb uns amics i gaudint tant d’una bona pel·lícula de cinema com llegint un bon llibre. ‘Pàtria’, de Fernando Aramburu, és la seva última elecció.

Tot i que admet tenir un “punt impulsiu” que no sempre l’ajuda, detalla també que és dialogant i que concep l’aprenentatge, la humilitat i l’honestedat com un dels pilars bàsic del seu dia a dia.

Facebook Comments

Deixa un comentari