Prevenció i respecte a la Cova del Llop Marí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa extensives les mesures de protecció de la zona abalisada de la Cova del Llop Marí. En aquest espai, situat a l’extrem sud de la platja del Torn, només s’hi pot arribar per mar. En els darrers temps s’ha observat una major presència d’embarcacions, amb el perjudici ambiental que aquestes produeixen.

Des del municipi veí es demana fer extensiva la petició de respecte i prevenció cap a la zona abalisada de la Cova del Llop Marí.

L’espai es troba dins de l’àmbit de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-El Torn. D’acord amb el pla director d’aquest espai, en l’interior de la cova s’hi poden trobar espècies protegides de quiròpters.

Per tal de protegir l’espai, es va procedir a abalisar la zona situant una línia de boies a una distància de 50 metres per tal de limitar l’accés de les embarcacions dins la cova. Igualment, observant que la majoria d’embarcacions utilitzaven les boies de senyalització per tal d’ancorar, es va procedir a disposar d’un camp de boies per a tal funció.

Des del servei de salvament i socorrisme es fan els avisos oportuns. Malgrat això, fora de l’horari de salvament i fora de temporada estival l’accés dins la zona abalisada es fa de forma indiscriminada.

És per tot això que es demana la col·laboració i respecte de tots els seus visitants.

Facebook Comments

Deixa un comentari