Els regatistes del Club Nàutic Cambrils Marc Miró i Guillermo Cañardo participen a la regata 300 Millas A3 Trofeo GREFUSA de Moraira

La tripulació del Club Nàutic Cambrils formada per Marc Miró i Guillermo Cañardo a bord del Boheme, van participar l’anterior setmana a la regata 300 Millas A3 Trofeo GREFUSA, organitzada pel Club Nàutic Moraira, a Alacant. La competició s’havia d’iniciar el dimecres 22, però a causa de la borrasca Gloria, es va a ver d’aplaçar la sortida 24 hores. Ja dijous, la flota va poder celebrar la primera jornada. Amb tot, el comitè de regates va haver d’escurçar el recorregut a 230 milles.

La sortida de la flota, formada per 24 embarcacions totes elles molt competitives i d’alt nivell, es va produir dijous 23 de gener, amb un vent una mica fluix que va anar pujant en intensitat, comptant amb prop de 20 vaixells a la sortida. Després dels primers compassos la flota es va anar estirant fins arribar a l’illa Grossa, moment el qual el vent arribava a registrar puntes de 22 nusos d’intensitat aprofitat pels vaixells de major eslora per esgarrapar algunes milles. Després de superar illa Grosa i rumb a l’illa Tabarca Eolo va anar baixant en intensitat arribant a trobar-se fins i tot amb alguna encalmada. Aquestes condicions de vent deixaven sense opcions a molts vaixells, optant per retirar-se. La resta de flota va tenir un ardu i dur treball per arribar a Moraira.

Finalment l’embarcació del Club Nàutic Cambrils Boheme finalitzava en dotzena posició, satisfets pel treball dut a terme.

Ara, la tripulació formada per Miró i Cañardo, a banda de seguir participant en diverses regates,  està en plena preparació de la seva participació a la primera edició de la regata Ocean Globe Race. Es tracta d’una regata que vol rememorar l’estil de les regates clàssiques i tornar a la navegació tradicional, amb la participació d’embarcacions dels anys 70 i 80, tripulacions no professionals i navegació astronòmica, sense mitjans de geolocalització. La regata sortirà d’Anglaterra al setembre de 2023 i donarà la volta a el món en 4 etapes durant 7 mesos, navegant pel sud dels mítics caps de Bona Esperança a Sud-àfrica, Lewin a Austràlia i Forns a Amèrica del Sud.

Facebook Comments

Deixa un comentari