Tot a punt per a la 3a Travessa solidària Swim For ELA

42 equips amb un total de 254 de nedadors, 43 embarcacions de suport, 33 voluntaris i molts col·laboradors faran possible una de les cites més esperades de l’associació Swim For ELA aquest dissabte 11 de maig. Calafat Cambrils serà l’escenari de la 3a travessa solidària Swim For ELA que té per objectiu recaptar fons per a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

42 equips de nedadors esperen amb ganes que arribi aquest dissabte 11 de maig. També esperen que la meteorologia sigui propícia. I és que tot està preparat per la 3a travessa solidària Swim For ELA, que ja s’ha convertit en una de les cites més esperades per als nedadors d’aigües obertes. De fet en participen un total de 254 i que venen de tot Catalunya i fins i tot l’Aragó, Madrid, Guadalajara o Valladolid.

Enguany la cita ha superat les expectatives i de moment és any de rècord, passant de 27 equips l’any passat a 42 enguany. També s’ha duplicat de moment la recaptació, que en 2023 va ser de 37 mil euros.

L’associació Swim For ELA, juntament amb el Club Nàutic Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils, han presentat aquest matí els últims detalls de la 3a travessa solidària Swim For ELA.

Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils, remarcava la implicació de tots els agents, i en especial la dels 43 patrons i armadors que amb les seves embarcacions acompanyaran els equips de nedadors.

Jordi Cervera, secretari de l’associació Swim For ELA, ha convidat a tothom a assistir a la sortida, que serà a les 8 del matí des de Port Calafat, assegurant que és un esdeveniment de pel·lícula. Per cert que enguany es gravarà la travessa i se’n farà un documental.

Joana Bono, vocal de l’associació Swim For ELA, ha detallat les activitats que es realitzaran durant tot el matí a la zona esportiva del CNCB, a l’espera de l’arribada dels equips de nedadors i nedadores. Des de les 10 del matí hi haurà activitats nàutiques i d’oci per a tots els públics, com xocolatada, zumba, caiac, vermut, música o fideus rossos. L’arribada dels primers equips s’espera a quarts de dues del migdia.  Bono també ha remarcat el fet que els temes burocràtics relacionats amb la malaltia són molt lents, quan precisament els malalts d’ELA el que no tenen és temps.

Alfredo Clúa, alcalde de Cambrils, assegurava que des de l’Ajuntament s’hi han implicat amb tot allò que ha fet falta, ja que creuen en aquest projecte fermament.

Siscu Morell, tresorer de l’associació Swim For ELA i malalt d’ELA, ha explicat com s’han superat totes les expectatives de l’inici: “esperàvem arrelar i han sortit fulles a l’arbre”.

Tot el recaptat amb la 3a travessa solidària Swim For ELA es destinarà a la investigació de l’ELA i a l’acompanyament de les persones afectades per la malaltia i les seves famílies.

Facebook Comments

Deixa un comentari