9 Consells a l’hora de subministrar carburant a l’embarcació

Premsa Club Nàutic

, ¡, Destacats

Des del Club Nàutic Cambrils volem facilitar 9 consells a tenir en compte a l’hora de subministrar carburant a l’embarcació:

1. Prevenció de focs: Està totalment prohibit en tot moment fumar, utilitzar encenedors, telèfons mòbils o qualsevol element que pugui produir una espurna durant el procés de subministrament de carburant.

2. Assegurar l’embarcació: L’embarcació ha d’estar ben amarrada durant el procés de repostatge de carburant. Al mateix temps, l’embarcació ha de poder quedar lliure fàcilment en cas d’emergència.

3. Apagar el motor: El motor i les llums de l’embarcació han d’estar apagades en tot moment durant el subministrament de carburant.

4. Desembarcar tota la tripulació: És important que durant el procés de subministrament de gasolina no hi hagi tripulació a l’embarcació a excepció del patró.

5. Seguir les instruccions de l’expenedor: Cal seguir sempre les indicacions de l’expenedor, qui és qui finalment supervisarà l’operació del subministrament de carburant.

6. Supervisar l’operació: El patró de l’embarcació ha de supervisar en tot moment l’operació del repostatge de carburant. La prevenció és la millor de les seguretats.

7. Repostar bidons: En cas de voler repostar bidons aquests han d’estar homologats. El subministrament sempre s’ha de fer a terra, mai dins de l’embarcació.

8. Començar la navegació: Cal ventilar el compartiment del motor fins a assegurar-se que no hi hagi olors de combustible abans d’encendre el motor. Recorda també que cal sortir de Port a poc a poc i sense dur a terme acceleracions a prop del pantalà.

9. Suspendre el subministrament: Sota aquestes circumstàncies no es pot subministrar carburant:

-Tempestes elèctriques o condicions meteorològiques molt adverses
-Si no es compleixen els requisits de seguretat mínims

Facebook Comments

Deixa un comentari