Clou l’edició més participativa de la Fira Marítima de la Costa Daurada

L’11a Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada pel Club Nàutic Cambrils per delegació de l’Ajuntament de Cambrils, ha celebrat avui diumenge 20 de maig el seu últim dia. Han estat 4 dies intensos d’activitats per a tothom. Enguany, a més, destaca per tenir rècord d’expositors participants. Han estat 50, entre empreses nàutiques, activitats nàutiques, comerços, artesans i gastronomia, a més d’empreses de serveis o associacions.

El programa d’aquesta edició comptava amb gairebé 40 activitats que s’han celebrat al llarg dels 4 dies de la Fira. Hi ha hagut novetats a l’aigua, com hidropedals elèctrics, rem en taules de surf o SUP en piscina, a més de caiac i vela, motos aquàtiques, rem, vela llatina, sortides en creuers turístics o catamarà.

D’altra banda, un dels atractius, com és habitual, són les embarcacions de compra, ja sigui en aigua, o en sec. Les empreses nàutiques hi ha portat els últims models i han atret a aquells que busquen comprar-ne una, per iniciar-se o bé per canviar. Paral•lelament s’han ofertat tots els productes i serveis relacionats amb la nàutica. Manteniment d’embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d’accessoris, roba nàutica. I no oblidem les empreses de xàrter i de pesca.

Entre les activitats d’enguany cal destacar la xerrada que va oferir ahir dissabte el regatista del Club Nàutic de Cambrils, Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangère que el va portar a finals de l’any passat a creuar l’Atlàntic en solitari. Tot seguit es va dur a terme una altra xerrada, “Balenes a la costa catalana i com s’alimenten”, a càrrec d’Edmaktub, resultat del projecte Rorqual.
Una altra de les novetats ha estat la implicació de les escoles de Cambrils, al participar en el concurs de dibuix “Pinta el vaixell de la Fira Marítima”. Els gairebé 700 dibuixos han estat exposats durant tota la Fira en xarxes de pescadors, cedides per la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Un any més, la Fira Marítima va ser escenari d’una de les proves del Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques. I com ja és habitual, es va realitzar el simulacre d’home a l’aigua, a càrrec de Salvament Marítim, que va congregar moltíssimes persones a la platja del Regueral.

El diumenge a la Fira ha començat ben d’hora. A quarts de nou del matí el Club Natació Cambrils ja estava preparat per celebrar la 1a Travessa nedant, des del varador fins a les escales reials. Una setantena de participants, dividits en 5 categories, des dels més petits, de 10 a anys, fins als sèniors, hi han competit. Cal destacar la col•laboració de l’Associació dels Amics de Riudoms.
Les escales reials també han estat escenari de la regata d’RG65, les embarcacions dirigides a ràdio control.

Una Fira Marítima que finalitza fent un primer balanç molt positiu, a més de comptar els quatre dies amb un temps immillorable per gaudir al màxim de l’esdeveniment nàutic per excel•lència de la costa daurada.

TOTES LES FOTOS ALS NOSTRES ÀLBUMS DE FLICKR

Facebook Comments

Deixa un comentari