El Club Nàutic Cambrils agafarà el relleu de la Regata Carla, que ha organitzat els darrers 3 anys el Club Nàutic Sant Feliu

El testimoni el recollien els regatistes cambrilencs aquest passat cap de setmana, en la tercera edició de la competició.

La regata Carla, que s’impulsa per recaptar fons per la investigació de la Síndrome de Rett, es celebra en memòria de la Carla Griñó Aixalà, una regatista que va morir fa tres anys a causa de la Síndrome de RETT.

El Club Nàutic Cambrils hi ha participat cada any i aquest cop s’ha celebrat un petit acte de traspàs de la regata de Club a Club. Va ser dissabte, amb Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Enrique Gascón i Sergi Sevil, membres de Junta del Club Nàutic Cambrils; Maribel Vela, gerent del Club Nàutic Sant Feliu, representants de la Junta del Club Nàutic Sant Feliu i els regatistes cambrilencs participants. Tots ells representen els valors esportius que calen per assolir reptes com aquest.

La regata Carla ha comptat enguany amb una vuitantena de regatistes tant catalans com vinguts de les Illes Balears o fins i tot de Singapur. Pel que fa als resultats dels regatistes del Club Nàutic Cambrils, en G1 i 2, Santi Alberto quedava el 51è, Zsombor Denes 56è, Barnabàs Denes 66è i Joan Fargas 71è. En G3 Gonzalo Alberto quedava 11è.

La Síndrome de RETT és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.

Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes, però fa falta finançament per poder seguir investigant.

 

Facebook Comments

Deixa un comentari