“Alguns dels objectius fa un temps només eren somnis”

Acaba de proclamar-se campió d’Europa de Làser Radial sub 21 tot i la seva joventut. La seva trajectòria comença a agafar forma i les expectatives són més que bones. Hem parlat amb ell per conèixer de primera ma quins són els seus objectius i il·lusions en el futur més proper.

 

Com valores el resultat obtingut en aquesta competició? Què ha significat per a tu? 

Un resultat molt important ja que és un reflex del meu esforç i veig que els resultats van arribant. És una motivació molt gran per a seguir treballant i per anar a més.

Què ha estat el més complicat de la regata?

La constància ha estat la clau d’aquest campionat, ja que són sis dies i aquell que aconsegueix ser més regular es veu molt beneficiat en la classificació. Són campionats molt llargs en els que d’un dia a l’altre tot dóna la volta.

En els últims temps la teva evolució ha estat molt bona. T’imaginaves competint a aquest nivell fa uns anys?

Hi ha hagut moments bons i de no tan en les últimes temporades, ara que les coses estan anant molt bé es veuen més realistes els objectius que fa un temps eren somnis.

En els propers mesos participaràs a la Copa d’Espanya de Làser Radial i en els campionats mundials Isaf Youth Sailing. Quines són les expectatives?

Per la Copa d’Espanya em sento molt preparat, tot i que hi ha més regatistes amb un gran nivell. Aniré a per totes i esperem que tot vagi sobre rodes i poder estar al podi.

Respecte al mundial Isaf, és el que porto en ment des de principis de temporada i en el que estem treballant. Hi ha diferents competidors que si tenen un bon campionat poden estar a dalt. Tot i això jo espero el millor.

Ets molt jove i actualment imagino que estàs estudiant. Com combines el teu dia a dia amb els entrenaments i competicions?

Aquest any he tingut la oportunitat de començar a entrenar al CAR de Sant Cugat i amb l’escola tinc moltes facilitats combinant els horaris d’entrenament i estudi. Estic molt content de poder fer això perquè els estudis són molt importants encara que hi hagi una carrera esportiva pel mig

A què t’agradaria dedicar-te en un futur?

Encara no he pensat en el que m’agradaria treballar, la meva intenció es anar a la universitat l’any que ve. Ara estic fent l’últim any de batxillerat i quan acabi decidiré.

T’agradaria poder seguir vinculat a la nàutica en els propers anys? Et planteges dedicar-t’hi professionalment?

Sí, encara tinc molt camí pel davant i seguir en un nivell professional m’agradaria molt tot i que sé que és difícil. Ho intentaré amb totes les meves ganes i tant de bo que es pugui fer.

Quin consell donaries a aquells joves regatistes que ara comencen i que volen seguir el teu exemple?

Que amb esforç i treball es pot arribar allà on vulguis. Que no es rendeixin mai que tot amb el seu temps acaba arribant

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Deixa un comentari