El Club Nàutic Cambrils col·labora en el simulacre de Capitania Marítima d’un incendi en un catamarà turístic

Premsa Club Nàutic

, -, ¡, Destacats

La prova s’ha realitzat dijous 7 d’abril a la sortida de la bocana del port de Cambrils i ha implicat fins a setze organismes i entitats participants.

El port de Cambrils ha acollit un simulacre d’emergència marítima coordinat per la Capitania Marítima de Tarragona. En aquest cas s’ha simulat un incendi en un dels catamarans turístics atracats al port de Cambrils i que fan el seu recorregut fins a Salou. Poc després de sortir per la bocana del port, l’embarcació ha simulat un incendi a la cambra de màquines que s’ha intentat sufocar per part de la tripulació però el capità del vaixell ha decidit procedir a l’evacuació de la setantena de persones que transportava avisant a Salvament Marítim. El Centre de Control de Salvament, per la seva banda, ha avisat mitjans aliens: Creu Roja, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Bombers i el Club Nàutic Cambrils. En el transcurs de l’evacuació, que es realitzava amb el suport d’una plataforma del Port de Cambrils, quatre dels passatgers han caigut a l’aigua i els equips d’emergència de Salvament Marítim i Bombers han iniciat el salvament amb les seves respectives embarcacions.

L’embarcació del CNCB ha recollit dues persones de l’aigua. Poc després el catamarà ha atracat al varador, lloc en el qual el Club Nàutic ha procedit a col·locar barreres anticontaminació al seu voltant. El simulacre ha acabat amb una reunió de valoració per part de tots els agents implicats al saló social del Club.

El simulacre d’aquest dijous ha posat a prova el pla d’Autoprotecció del port i ha provat la coordinació entre els mitjans marítims i terrestres. En total, l’operatiu d’aquest dijous ha implicat setze organismes i entitats: Capitania Marítima, Salvament Marítim, Subdelegació del Govern, Creuers Costa Daurada, Nàutica Alfacs,  Mossos d’Esquadra, Policia Local de Cambrils, Guardia Civil,  Creu Roja, Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques, Generalitat de Catalunya, Confraria de Pescadors de Cambrils, Ajuntament de Cambrils i CNCB.

Els simulacres d’emergència marítima que realitza Capitania Marítima tenen com a objectiu que les persones responsables i participants coneguin i entenguin millor les seves funcions per detectar deficiències i proposar mesures correctores per a la millora de la resposta davant d’una emergència marítima. El Club Nàutic Cambrils treballa sempre amb total coordinació i col·laboració amb tots els agents implicats en la seguretat marítima en benefici de tots els usuaris.

Podeu veure totes les fotos al nostre àlbum de Flickr.

Facebook Comments

Deixa un comentari