El nou restaurant del CNCB obrirà portes el dimecres 16 de juny

Després de mesos intensos d’obres i preparatius, el nou restaurant del CNCB s’obrirà al públic el proper dimecres sota la direcció del grup cambrilenc Fremergy. Amb un espai totalment renovat i una proposta gastronòmica dissenyada a mida, l’equip encara la temporada amb ganes. En parlem amb el xef Llorenç Valls, el professional al capdavant de la cuina del nou restaurant.

– Com esteu vivint les hores prèvies a la inauguració?

Amb moltes ganes per obrir. Amb molta il·lusió pel que comporta. Parant atenció en el fet que obrim amb la temporada que acaba d’arrencar i en fenomen Covid. Sabem d’altra banda que Cambrils serà una destinació turística important aquest estiu i estem preparats.

– Ens pots fer un recorregut per la teva carrera professional? En el teu currículum destaquen el restaurant Arzak, de Donosti; eI Lasarte, de Martin Berasategui a Barcelona o al de l’Hotel Mandarin, també a Barcelona, entre molts d’altres.

Vaig començar l’any 1992. Des de llavors la meva professió ha tingut una evolució molt important. Vaig estudiar direcció hotelera però de seguida em vaig adonar que el que m’agradava era la cuina. Vaig recórrer els llocs on la gastronomia és un referent. I llavors vaig començar a capitanejar la meva cuina. Estic molt influenciat per la cuina japonesa i peruana.

– Quina és la teva relació amb Cambrils?

Sóc nascut a Tarragona i quan sortíem a dinar amb la família, sempre era a Cambrils. A més, navegava aquí per uns amics que tenien embarcació al CNCB i a més al meu pare li agradava pescar i ho feia aquí.

– Què suposa per tu posar-te al capdavant d’aquest restaurant?

Molta responsabilitat i pressió. Aquesta exigència em motiva i m’il·lusiona, sabent a més que tenim un públic molt crític.

– Com ha estat el procés de creació de la proposta gastronòmica pel restaurant del CNCB? Com la definiries?

Vam estudiar la ubicació per definir què faríem. Tenim diferents espais i per això farem tres conceptes. Serà cuina cambrilenca, de mar i terra, amb bon producte. A més, juguem amb avantatge, tenim el millor local.

– Què podrem trobar a la carta del restaurant del CNCB?

Producte del dia. I a partir d’aquí, treballar-lo. Tractarem amb productors locals perquè volem respectar el mediambient i com menys recorregut, millor. A més de que farem una aposta important pel reciclatge.

– Quin plat o producte diries que pot convertir-se en el segell d’identitat del restaurant?

Volem fer els millors arrossos de Cambrils, perquè es poden millorar. D’altra banda, hi ha un buit de ceviches i de cuina peruana a la zona, i també la volem introduir al nostre restaurant. Tenim l’oportunitat de captar aquest públic i diferenciar-nos.

– Quantes persones formeu part de l’equip?

Gairebé 20. Tots són importants, perquè som com una maquinària.

– Les restriccions que requereix la situació actual us ha fet canviar o adaptar alguns processos o propostes?

Sí. Volíem obrir per Setmana Santa i no va ser possible. D’altra banda, tenim nous requeriments de neteja i desinfecció o de protocols amb la rebuda de la matèria per cuina.

El restaurant del CNCB estarà obert al públic de dilluns a diumenge i amb diferents horaris depenent de l’espai. La terrassa de baix obrirà a les 9:30h per servir esmorzars i després enllaçarà amb servei de tapes al migdia i fins les 23h. La sala del menjador i la terrassa coberta de baix tindran un horari de 13 a 16h i de 20 a 23h. finalment la terrassa de dalt serà la zona chill out, més exclusiva i amb un horari des de després dels dinars i fins mitjanit.

Les reserves es poden fer al telèfon 877018952.

Facebook Comments

Deixa un comentari