El personal del CNCB realitza un simulacre d’incendi en una embarcació

S’encén un foc en una embarcació per sobreescalfament d’una bateria. Com s’ha d’actuar? El Club Nàutic Cambrils té un Pla d’Autoprotecció que ho determina. Però el seu personal ha realitzat un simulacre aquest divendres per tal de comprovar el desenvolupament en cas de que fos una realitat.

La jornada ha començat a primera hora del matí amb la sessió teòrica, en la qual s’han repassat tots els aspectes a tenir en compte a l’hora d’una emergència. S’ha considerat l’establiment d’un possible escenari d’accident, els nivells d’activació de simulacres, l’activació, segons l’emergència prevista i correlació de mitjans a desplegar i la coordinació dels comandaments.

La segona part de la jornada ha consistit en l’exercici pràctic. El personal s’ha dirigit a l’embarcació en la qual s’ha dut a terme el simulacre. Un incendi en una embarcació a causa d’una bateria que es troba en mal estat i rebenta per dins, causant una petita explosió i les posteriors flames, que es van propagant ràpidament pel casc de polièster. Es generen fum i foc ràpidament, alertant al mariner de guàrdia del club que, immediatament, actua segons el PAU.

Els objectius del simulacre són la revisió del funcionament i efectivitat dels sistemes d’avisos a les persones potencialment afectades i de transmissió d’informació, així com millorar la rapidesa en la resposta dels grups d’actuació i de l’aplicació de mesures de protecció, comprovar el funcionament (en condicions fictícies) de les mesures de protecció i una primera avaluació de la seva efectivitat, familiaritzar als treballadors amb els passos a seguir en el cas de produir-se una situació de risc real que precisés d’una actuació en cas d’emergència, i finalment, corregir les deficiències que poguessin observar-se durant la realització del simulacre.

El CNCB realitza aquests simulacres programats per tal d’estar sempre preparats per futures emergències.

Facebook Comments

Deixa un comentari