Entrevista a Jean Pierre Marie Minguez: “Jo no sé què té aquest Club, però té una història i jo estic molt a gust”

Jean Pierre Marie Minguez és soci del Club Nàutic Cambrils des del mes d’octubre. La seva historia amb el Club, però, es remunta als anys 70. El seu pare s’hi va fer soci el 1968, quan el CNCB tenia tan sols quatre anys d’història. Ara ell reprèn un projecte en el qual s’hi troba feliç.

Han passat molts anys des de que va estar a Cambrils per última vegada.

Sí. El 1997 va morir el meu pare i ho vaig vendre tot, el pis, l’amarrador, l’embarcació. Tot. Des de llavors vam decidir viatjar a altres llocs durant els estius amb la família. Però sempre he volgut tornar a Cambrils. La sort em va portar aquí. Un dia el meu gendre em va enviar l’anunci d’un pis molt a prop del Club. El vaig veure i no m’ho vaig pensar. A l’octubre em vaig comprar el pis, em vaig fer soci del Club, em vaig comprar l’amarrador i l’embarcació.

D’on li venia l’afició al seu pare?

Ell va néixer a Argelia i allí, des de petit, navegava i pescava. Nosaltres també, perquè fins els 13 anys vaig viure allí amb ells i els meus germans. Després ens vam traslladar a França. I llavors veníem els estius a Cambrils. Hi hem estat 30 anys estiuejant. Primer amb els meus pares i després amb ells i amb la meva pròpia família, la meva dona i les meves dues filles.

Segueix la tradició.

I tant! Les meves filles s’han tret la llicència de navegació a França i vindran amb els seus fills. Tinc cinc nets.

Ja ha navegat a Cambrils en aquesta nova etapa?

Sí, aquesta setmana una estona. Em vaig comprar una embarcació de set metres i mig i ara l’he estat reparant i posant a punt. Es diu Alita, però li canviaré el nom per Notre Dame de Santa Cruz, que és com es deia la del meu pare, i que és una capella a Orán, a Argelia.    

Ha viscut els grans canvis del Club. Creu que respon a l’actualitat?

El vaig conèixer quan no hi havia pantalans. Ara és un port magnífic. A més, és especial. Jo no sé què té aquest Club, però té una història i jo estic molt a gust. No hi ha cap club que estigui integrat així amb la ciutat. A més que Cambrils gairebé no ha canviat la seva estampa, és un port típic i és fantàstic.

Viu a Saint Gaudens. Ve sovint a Cambrils?

Intento venir uns deu dies cada mes. Hi estic millor que a casa meva! M’hi trobo molt bé aquí. A més, m’agrada molt el gerent, el contramestre, i tot el seu personal. Em donen confiança i això és bo.

Facebook Comments

Deixa un comentari