Especial Setmana Catalana de Vela, 3 anys intensos de competició

El Club Nàutic Cambrils ha estat seu de la Setmana Catalana de Vela els darrers 3 anys. 3 intenses edicions en les quals el club cambrilenc s’ha bolcat per organitzar, per delegació de la Federació Catalana de Vela, les millors edicions d’aquesta competició amb tanta història a Catalunya. Han estat la 27a, la 28a i la 29a. Un triplet amb números que no deixen indiferent a ningú.

Més d’un miler de regatistes, de 16 classes diferents de més de 30 clubs de tot Catalunya, a més de la resta d’Espanya i alguns europeus, més de 60 persones d’organització i jutges i més de 100 voluntaris, fent que a Cambrils es visqués la vela de forma intensa.

A banda de la competició, durant les 3 edicions s’han amenitzat les jornades amb diferents activitats, com sortides amb el vaixell IMOCA, concerts, balls, dinars o activitats a la carpa, a més dels estands dels patrocinadors.

2014

La primera edició va ser Copa de España de Catamaranes, Campionat de Catalunya de 29er, de 420 i d’Europe. Tot  i que el vent va jugar alguna mala passada, es van poder realitzar les proves de la majoria de classes, que no eren poques.

Pel que fa a la classificació:

En Classe A, Jose Manuel Calavia del Club Natació Barcelona.

En F18, Jordi Sánchez i Alberto Torné, del Club Nàutic Tenis Calafell

En Hobbie 16 Marc Jovani, del Nàutic de Cullera

En Interseries, Marc Verdaguer de l’Estartit.

Seguidament s’han donat els premis a Tecno, guanyat per Guillem Segú CN Hospitalet Vandellòs.

A RSX Toni Bonet, del Club Marítim Altafulla

A Optimist Grup 1 Eduard Ferrer, del Club Mar Altafulla

A Optimist grup 2 Aleix Voltas, del Club Marítim Torredembarra

A Optimist grup 3 Roger Tomàs, del Club Nàutic El Masnou.

A Làser 4.7 per a Néstor Cano, del Club Nàutic el Masnou

A Làser radial Alberto Guillén del Club Nàutic Cambrils.

En J80 ha guanyat Roderic Miralles del Club Nàutic Cambrils amb l’embarcació Lo Diabló.

Creuers: Raquero d’Eugenio López-Chacarra del Reial Club Nàutic Tarragona.

Pel que fa als Campionats de Catalunya, en aquesta ocasió n’hi ha hagut 3.

El de 29er ha estat guanyat per Tania Bonilla i Marc Chapón, del Club Nàutic El Balís. Les germanes Munté han quedat quartes.

El de 420 ha estat guanyat per Santi Mas i Luís Mas, del Club Nàutic Masnou.

El d’Europe per Víctor Morató, del Club Nàutic Port d’Aro.

 

2015

La segona edició va comptar amb la participació de gairebé 370 embarcacions i mig miler de regatistes de 9 classes diferents, representant un total de 34 clubs. Va ser una edició marcada pel poc vent durant els tres dies i que va provocar que només es poguessin realitzar 3 de les 9 proves programades en total.

Amb tot, cal destacar l’esforç dels comitès per realitzar les proves en condicions tant difícils. I és que el primer dia es passava dels 0 nusos al matí als fins a 20 a la tarda.

Finalment Arturo Noguer del Club Nàutic El Balís i l’embarcació Raquero, del Reial Club Nàutic de Tarragona es proclamen vencedors del Gran Premi Generalitat de Catalunya en vela lleugera i en creuer respectivament. Aina Colom era la vencedora de la Optimist Excellence Cup en grup blau, mentre que en groc ho era Julia Miñana del Club Náutico de Jávea. Pel que fa al Campionat de Catalunya de 420, Silvia i Lluis Mas del Masnou, se’n van proclamar campions. Aquests són els guardons més destacats dels gairebé 70 trofeus que es van lliurar finalitzada la 28a Setmana Catalana de Vela.

 

2016

La tercera edició va ser una edició dividida en dos caps de setmana. Les classes juvenils, Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, Europa, 29er, 420 i Catamarà, van competir el 23 i 24 d’abril, mentre que creuers i Optimist ho van fer el 30 d’abril i 1 de maig.

En el primer cap de setmana es van celebrar la totalitat de les proves programades, amb 129 regatistes de 7 classes diferents de 24 clubs de tot Catalunya, a més de Valencia, Málaga, País Basc i Gran Canaria. El vencedor del Gran Premi de la Generalitat de Catalunya va ser pel guanyador absolut de la regata, Arturo Noguer del Club Nàutic el Balís.

El segon cap de setmana, amb 155 regatistes, va estar protagonitzat pel fort vent de mestral, que va dificultar les regates. Tot i així es van poder disputar fins a 4 proves en total, donant com a vencedor del Gran premi Generalitat de Catalunya a Eugenio López-Chacarra, del Reial Club Nàutic de Tarragona en Creuers i a Nil Subirats, del Club Nàutic Cambrils, en Optimist.

De la competició en destaca la tasca de l’equip de mar, encapçalat per Joan Salvadó i Xavier Rabadà i Oriol Bigorra i Pepe Rodríguez, que van fer possible la realització de totes les proves i el bon desenvolupament d’aquestes, lluitant contra les condicions meteorològiques adverses i tot i així aconseguint la realització de la majoria de proves.

 

Festa voluntaris

La Setmana Catalana de Vela no hagués estat possible sense l’equip de voluntaris, que cada edició han col·laborat desinteressadament per fer gran l’esdeveniment. El Club es tenyia de taronja, el color de la seva samarreta, per ajudar en tot allò que fos possible. Gràcies a la seva ajuda, tot ha rutllat a la perfecció en cadascuna de les àrees. A terra i a mar les seves mans van ser molt útils.

I el Club els va voler agrair un any més la seva tasca. Han estat una vuitantena de persones fidels cada any i per agrair-los la seva tasca, passat un mes després de cada edició s’ha celebrat una festa per tots ells, en la qual van poder practicar paddle surf, caiac o banana durant tot el matí. I per dinar, fideus rossos preparats per la Confraria de Pescadors de Cambrils. Una llarga taula parada per l’ocasió els va servir per dinar i tornar a compartir vivències.

Facebook Comments

Deixa un comentari