La IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils comença el 26 de juny

El Club Nàutic Cambrils col·labora un cop més amb l’Arjau Vela Llatina de Cambrils en l’organització de la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils en el marc de les festes de Sant Pere. El programa arrenca el dimecres 26 de juny amb una taula rodona sobre el paper de les dones en l’origen de la restauració cambrilenca. Els actes s’allargaran cada dia fins el diumenge 30 de juny, quan es celebri la VII Navegada Josep Lluís Savall.

El CNCB participarà activament en la varada de les embarcacions participants en la Trobada de Vela Llatina.

Entre els actes del dissabte destaquen l’exposició didàctica dels bastiments o l’acte d’homenatge a les dones de família pescadora nascudes abans de 1940.

Dissabte, diada de Sant Pere,  començarà amb la varada de la resta d’embarcacions participants, per seguir amb l’hissada conjunta de veles i la navegació per davant de les platges de Cambrils. Enguany hi participarà el quillat Sant Ramon, de l’entitat Bricbarca i de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Es tracta d’un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans que naveguen per la Mediterrània, construïda l’any 1904.

A la tarda es farà la demostració de navegació tradicional i també hi haurà castells amb els Xiquets de Cambrils i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Un dels actes més destacats de Sant Pere és la Festa de l’Ormeig. Aquest any complirà 14 edicions i en ella s’hi recrearan els oficis antics a la Platja del Regueral, es recrearà l’arribada de les barques del vi i es faran la tirada de l’artet i la subhasta del peix a l’antiga.

 

Un programa molt complet que vol posar en valor una de les parts de la història del municipi de Cambrils.

Facebook Comments

Deixa un comentari